Următorul iPad de buget va avea procesor Apple A14 şi port USB-C

Scris de | 16 iunie, 2022
Următorul iPad de buget va avea procesor Apple A14 şi port USB-C

După un început de lună iunie cu un WWDC 2022 care ne-a adus prezentarea lui iOS 16, MacBook-uri cu procesor M2 şi iPadOS 10, acum aflăm ce tablete ne pregăteşte Apple pentru 2022. Pentru început aflăm detalii despre aşa numitul iPad 10.

E vorba despre iPad-ul de buget al firmei din Cupertino, cu ultima versiune lansată în septembrie 2022, cu preţul de pornire de 329 de dolari. Se pare că upgrade-ul va fi măricel în acest an, mai mare decât ne aşteptam chiar. Următorul iPad accesibil va avea un ecran Retina, cu aceeaşi rezoluţie de 2360 x 1640 pixeli ca şi iPad Air, ceea ce confirmă şi o schimbare de diagonală.

Aparent iPad 10 va trece de la 10.2 inch la 10.9, după modelul celui mai nou iPad Air, lansat în martie. Totuşi suportul pentru o gamă largă de culori şi luminozitate ridicată va rămâne doar pe iPad Air şi atât, nu şi pe modelul de buget. La interior vom găsi procesorul Apple A14 Bionic, cel de pe seria iPhone 12. Vom vedea şi un port USB-C la bord, încă o tranziţie Apple de la Lightning la un astfel de conector, care va deveni obligatoriu în UE în curând. Şi pe iPhone ar trebui să aibă loc tranziţia, dar de abia de la anul.

Când va debuta iPad 10? Cel mai probabil în septembrie, odată cu iPhone 14 sau cel târziu în octombrie. Aşteptăm şi un iPad Pro cu procesor M2 în următorul an.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: 9to5mac