iOS 16 aduce suport pentru controllerele Nintendo Joy Con pe iPhone

Scris de | 9 iunie, 2022
iOS 16 aduce suport pentru controllerele Nintendo Joy Con pe iPhone

Apple a ţinut la începutul acestei săptămâni conferinţa inaugurală WWDC 2022, care a inclus prezentarea lui iOS 16. Evident nu am aflat chiar tot despre noua platforma gândită pentru iPhone, dar dezvoltatorii au disecat Developer Beta-ul şi au descoperit şi alte noutăţi.

Spre exemplu am aflat că iOS 16 aduce suport pentru controllerele Nintendo Joy Con de la Nintendo Switch pe iPhone. Joy Con-urile sunt acele controllere laterale ataşabile care andochează la consla portabilă de la Nintendo care face senzaţie din 2017 încoace. Au fost copiate de producătorii de telefoane de gaming şi am văzut şi ZTE şi ASUS lansând produse similare. Ei bine dezvoltatorul @Rileytestut a descoperit că la un iPhone cu iOS 16 poţi conecta prin Bluetooth atât un Joy Con, cât şi două astfel de accesorii.

Te poţi juca deci cu un prieten, fiecare cu controllerul său. În plus poţi comuta între controllere apăsând şi ţinând apăsate butoanele Capture şi Home. În ultima vreme aceste accesorii au avut ceva probleme de imagine din cauză că suferă de drifting. Ce e drept e problemă inevitabilă în ziua de azi şi inclusiv DualSense de la PS5 a suferit de ea. iOS 16 mai oferă suport şi pentru controllere BADA MOGA XP5-X Plus, Logitech F710 Gamepad şi modele de la 8Bitdo.

Apple nu e străină de suport pentru accesorii de gaming, oferind până acum suport pentru controllere DualSense de PS5 sau cel de la Xbox Series X.

Etichete: , , , , ,

Sursa: 9to5mac