Lenovo MOZI este laptopul viitorului, cu un proiector integrat; Are un premiu Red Dot

Scris de | 20 iunie, 2022
Lenovo MOZI este laptopul viitorului, cu un proiector integrat; Are un premiu Red Dot


Lenovo a fost prima companie cu un laptop pliabil, dar nu se opreşte aici şi acum ni-l prezintă pe MOZI, un laptop concept cu un proiector integrat. În ciuda faptului că e doar un concept, produsul a fost destul de apreciat încât să primească deja un premiu Red Dot Design Award 2022.

Acest laptop concept nu are un ecran integrat, ci foloseşte un proiector amplasat pe zona de sus a carcasei. El poate reproduce o imagine pe un zid din faţă sau pe altă suprafaţă, ca un ecran dedicat pentru proiecţie. O altă funcţie importantă este tastatura rectractabilă ascunsă în şasiu. Atunci când priveşti clipuri sau prezentări, ea poate fi complet înlăturată, economisind loc pe masă. Tastatura este compactă şi nu are keypad numeric în dreapta spre exemplu.

Laptopul este dotat cu sistem acustic Dolby Atmos şi un cititor de amprente. Nu avem detalii tehnice despre dispozitiv, dar Lenovo îşi asumă în general riscuri şi experimentează cu produse de genul, deci e posibil să vedem unul comercial la IFA 2022 sau CES 2023. Conform descrierii produsului, proiectorul are o emisie redusă de lumină albastră, aliniată la trendurile actuale ale laptopurilor. Designul etalat aici este similar cu al unui soi de maşină de scris futuristă dacă vreţi, cu acea tastatură retractabilă şi acel proiector discret sus.

Ce va fi foarte important de găsit printre dotări este cu siguranţă o baterie care să facă faţă consumului unui proiector puternic, asta mai ales dacă primim unul 4K, ceea ce mi se pare improbabil. Şi unul Full HD ar fi o surpriză plăcută. De văzut totuşi dacă nu cumva acest laptop va păţi precum telefoanele cu proiector, care păreau ultimul răcnet acum un deceniu, dar au dispărut relativ rapid.

Etichete: , , ,