Bitcoin ar putea rămâne sub vârful de 69.000 de dolari timp de doi ani, spune șeful Binance

Scris de | 23 iunie, 2022
Bitcoin ar putea rămâne sub vârful de 69.000 de dolari timp de doi ani, spune șeful Binance

Bitcoin ar putea rămâne sub maximul său istoric de 69.000 de dolari pentru următorii doi ani după cea mai recentă scădere a pieței de criptomonede, potrivit directorului executiv al celei mai mari burse de monede digitale din lume.

Changpeng Zhao, fondatorul și directorul executiv al Binance, a spus că oamenii ar fi fost „foarte fericiți” în urmă cu patru ani dacă li s-ar fi spus că bitcoinul se va tranzacționa la 20.000 de dolari în 202. Moneda a scăzut sub acest nivel în weekend, o mișcare care a eliminat din câștigurile multor deținători de bitcoin.

Cred că, având în vedere această scădere a prețului, de la maximul istoric de 68k la 20k acum, probabil că va dura ceva timp pentru a reveni. Probabil că va dura câteva luni sau câțiva ani„, a spus Zhao pentru The Guardian, adăugând că „nimeni nu poate prezice viitorul„. El a adăugat: „20k credem că este foarte scăzut astăzi. Dar poate vă aduceți aminte, în 2018-2019, dacă le spuneai oamenilor că în 2022 bitocin va fi 20k ei ar fi fost foarte fericiți. În 2018-2018, bitcoin era 3000, 6000 etc„.

Întrebat dacă consideră că fluctuațiile actuale ale prețului bitcoin și cripto sunt normale, așa cum le descrisese într-un interviu de curând, șeful Binance a spus: „Dacă te uiți la partea de jos (a bitcoin), acum este mai mare decât ultimul vârf. Deci, indiferent dacă e normal sau nu, cred că industria este cu siguranță în creștere, fluctuațiile prețului sunt normale.

Bitcoin și alte criptomonede au fost afectate de mulți factori, inclusiv scăderile pieței de valori legate de creșterea inflației și de creșterea ulterioară a dobânzii de către băncile centrale. Creșterea ratelor, o cale urmată de băncile centrale din SUA, Marea Britanie și Elveția săptămâna trecută, poate face activele riscante mai puțin atractive.

Conform The Guardian, problemele pieței cripto au fost legate și de problemele specifice pieței. Luna trecută, eșecul Terra, o așa-numită monedă stabilă a cărei valoare ar fi trebui să fie legată de dolar, a zguduit încrederea în criptomonede. A fost urmată de Celsius Network, o afacere asemănătoare unei bănci care a oferit rate ridicate de rentabilitate a depozitelor în criptomonede, oprind retragerile clienților. Apoi Three Arrows Capital, un fond speculativ care a făcut pariuri scumpe pe piețe cripto, a recunoscut că are probleme.

Etichete: , ,

Sursa: Bitcoin could stay below $69,000 peak for two years, says Binance boss