ASUS ROG Phone 6, 6 Pro au debutat: telefoane de gaming cu procesor Snapdragon 8+ Gen 1, ventilator uriaş accesoriu

Scris de | 6 iulie, 2022
ASUS ROG Phone 6, 6 Pro au debutat: telefoane de gaming cu procesor Snapdragon 8+ Gen 1, ventilator uriaş accesoriu

ASUS a ţinut pe 5 iulie un mega eveniment, în cadrul căruia a prezentat cele mai noi telefoane de gaming ale sale. De această dată avem două variante de ASUS ROG Phone 6: ASUS ROG Phone 6 şi ASUS ROG Phone 6 Pro. Ele au foarte multe elemente în comun, cu menţiunea că ediţia Pro plusează serios la RAM şi la capitolul ecran, având unul extra în spate.

Ambele modele de ROG Phone 6 aduc acelaşi ecran AMOLED de 6.78 inch, cu refresh rate de 165 Hz şi rezoluţie de 2448 x 1080 pixeli. Avem parte şi de touch sampling rate de 720 Hz, iar luminozitatea ajunge până la 1200 de nits. Ecranul e protejat de Gorilla Glass Victus şi există şi o protecţie specială contra fricţiunii degetelor transpirate la gaming. Noile telefoane de gaming se bazează pe procesoare Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, alături de 12 sau 16 GB RAM LPDDR5 pe ROG Phone 6 şi 18 GB pe ROG Phone 6 Pro.

Pe lângă stocarea UFS 3.1, avem şi suport pentru stocare externă NTFS. Pentru gaming avem butoane programabile AirTrigger, unele ultrasonice, care poate fi mapate din setări. Sunt şi noi gesturi de control acum pentru butoane, dar şi ţintire giroscopică şi comenzi în jocuri prin mişcarea telefonului în aer. ROG Phone-ul a devenit acum şi rezistent la stropire, în regim IPX4, iar divertismentul e completat de difuzoare stereo frontale, orientate spre utilizator.

Iată cum arată specificaţiile telefoanelor:

  • Ecran: 6.78 inch, AMOLED, 165Hz
  • CPU: Snapdragon 8+ Gen1
  • RAM + stocare: până la 18 GB RAM, 512 GB stocare UFS 3.1
  • Cameră selfie: 12 MP
  • Cameră spate: 50 mpx wide + 13 mpx ultra-wide + 5 mpx macro
  • Conectivitate: 5G, WiFi 6e, USB-C 2.0 jos, USB-C 3.1 lateral cu ieşire semnal video.
  • Baterie: 6000 mAh, încărcare la 65W
  • Culori: alb/negru
  • Audio: difuzoare stereo 12x16mm, HiReş Audio, DIRAC, aptX Adaptive, 3.5 mm
  • OS: Android 12, 2 update-uri Android, 2 ani actualizări software de securitate

Accesorii:

Apar şi noi accesorii, precum AeroActive Cooler 6 şi un nou ROG Kunai, acel gamepad ce aduce cu cel de la Nintendo Switch. În plus a sosit şi o pereche de căşti ROG Cetra True Wireless, alături de Cetra True Wireless Pro. AeroActive Cooler 6 cu clipsare integrează un cooler termoelectric alimentat de AI și un ventilator care oferă un flux de aer de răcire sporit. E aplicat direct în punctele fierbinți de pe capacul din spate al lui ROG Phone 6. Rezultatul este că poate scădea temperatura de suprafață cu până la 25 de grade Celsus. AeroActive Cooler 6 adaugă, de asemenea, patru butoane fizice suplimentare pentru o experienţă de gaming cât mai plăcută.

Disponibilitate și prețuri

Telefonul de gaming ROG Phone 6 este disponibil la precomandă pe piața locală în două configurații (12GB RAM/256GB stocare, 16GB RAM/512GB stocare) și în cele două culori Phantom Black și Storm White. Prețurile pornesc de la aprox. 5099 lei, respectiv de la 5799 lei (taxe inclusiv). Totodată, până pe 7 august, utilizatorii pot beneficia de oferta Early Bird pe eShop-ul oficial ASUS România: fiecare achiziție de telefon va fi însoțită de un accesoriu cadou, un AeroActive Cooler 6.

Modelul ROG Phone 6 PRO va fi disponibil în România la sfârșitul lunii august, prețurile configurației cu 18GB RAM și 512GB stocare pornind de la aproximativ 6599 lei (taxe inclusiv).

Etichete: , , , , ,