Elon Musk renunţă oficial la achiziţia Twitter

Scris de | 9 iulie, 2022
Elon Musk renunţă oficial la achiziţia Twitter

Vestea pe care o bănuiam cu toţii a venit: Elon Musk renunţă oficial la achzitia Twitter, cea care pornise la drum în aprilie 2022. Iniţial Musk a cumpărat 9% din companie, apoi a făcut o ofertă de 44 de miliarde de dolari pentru a prelua întregul gigant tech. Pe parcursul procedurii a tot căutat motive să nu finalizeze tranzacţia, citând numărul prea mare de boţi şi alte probleme şi automat scăzând valoarea companiei la bursă.

Acum aflăm că avocaţii lui Elon Musk au transmis într-o scrisoare oficială spre SEC faptul că fondatorul Tesla şi SpaceX doreşte să încheie înţelegerea. Motivul? „Reprezentări false şi inducerea în eroare” realizate de Twitter. Comitetul de directori Twitter a luat poziţie şi a declarat că e gata să finalizeze tranzacţia chiar şi în aceste condiţii şi e gata să pornească un proces contra lui Elon Musk. Aceiaşi directori solicită şi păstrarea preţului din oferta iniţială.

Twitter şi Musk se află într-o dispută ce ţine de câteva luni pe tema modului în care platforma de socializare îşi numără utilizatorii şi cât din ei reprezintă boţi sau conturi false. Avocaţii lui Musk insistă că Twitter a ascuns informaţii de cumpărător şi l-a minţit pe acesta cu privire la numerele reale. Poziţia oficială a reţelei este de ani buni ca mai puţin de 5% dintre utilizatorii săi zilnici reprezintă conturi false sau boţi.

Ca gest de bună credinţă Twitter i-a oferit lui Elon Musk acces la baza sa internă de utilizatori. Se pare că nu a fost de ajuns pentru excentricul miliardar şi el vrea o analiză şi mai detaliată a conturilor spam şi a celor false. Analiza preliminară a lui Musk şi a asociaţilor săi arăta că procentul ar fi cu mult mai mare de 5%. Se anunţă o bătălie legală de lungă durată între Twitter şi Elon Musk, iar CEO-ul companiei, Parag Agrawal a promis „un război”.

Twitter a pierdut de miliarde de dolari din valoare, şi-a blocat angajările şi a concediat aproape 100 de angajaţi, încercând să reducă din costuri. A concediat şi doi directori importanţi şi echipa de căutare de talente. Şi aceste proceduri au fost atacate de echipa lui Musk, care afirmă că gigantul a deviat de la traiectoria clasică.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge