Columbia a interzis iPhone-urile şi iPad-urile 5G; Iată de ce!

Scris de | 12 iulie, 2022
Columbia a interzis iPhone-urile şi iPad-urile 5G; Iată de ce!
foto via @bgr.com

Apple are probleme în Columbia, ţară în care nu are voie să importe, vândă şi să facă reclamă iPhone-urilor şi iPad-urilor cu conectivitate 5G. Asta deoarece gigantul american a pierdut un proces cu Ericsson, care acuza Apple că îi încalca brevete legate de tehnologia 5G.

Un tribunal din Bogota a decis că Apple nu mai poate vinde telefoane din seria iPhone 12 şi 13 în Columbia şi nici iPad-uri cu 5G în această ţară până ce Ericsson nu îşi primeşte banii pentru licenţe. Ericsson primea dreptul asupra brevetelor 5G în 2019, iar ele îi aparţin până în 2037. Marile companii tech au acces la acele tehnologii doar plătind, iar totul a mers bine între Apple şi Ericsson până în 2021, când a expirat înţelegerea. Cele două părţi nu s-au înţeles asupra sumei plătite pentru licenţiere şi apoi Apple pur şi simplu nu a mai plătit.

Apple face acum apel şi a dat în judecată Ericsson în SUA, susţinând că măsura aplicată e abuzivă şi provoacă pierderi mai mari decât ar valora brevetele. Cele două companii se mai duelează legal şi în alte ţări, deci e posibil să vedem iPhone-urile 5G interzise şi în alte zone de pe glob. Între timp şi OPPO are probleme, deoarece telefoanele sale au fost interzise la vânzare în Germania, la pachet cu cele OnePlus. Acolo e vorba despre Nokia, care îşi vrea banii pe brevete 4G şi 5G şi a avut câştig de cauză la un tribunal local.

Singura soluţie în astfel de cazuri e medierea şi ca părţile să pice de acord asupra sumei aferente brevetelor, licenţelor, proprietăţilor intelectuale.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina