Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 este a doua generaţie de laptop pliabil (Teaser)

Scris de | 15 iulie, 2022
Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 este a doua generaţie de laptop pliabil (Teaser)

Lenovo ne propunea un laptop pliabil cu câţiva ani în urmă, atunci când alte companii de abia tatonau terenul telefoanelor pliabile. Dispozitivul a ajuns şi la precomandă şi chiar s-a vândut, iar acum Lenovo ThinkPad X1 Fold are şi succesor. El tocmai a primit un teaser mai jos.

Succesorul se numeşte Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 şi aduce un design mai compact şi elegant şi o tastatură cu trackpoint. Lenovo nu s-a ferit să facă experimente cu diferite formaturi de terminal. A încercat un Yoga Book cu două ecrane, laptopuri cu ecrane E-Ink în spate şi poate fi considerat artizanul segmentului de convertibile cu ecran rotativ la 360 de grade. Este şi primul producător de laptopuri care a lansat un model cu ecran pliabil.

Au trecut 2 ani de la Lenovo ThinkPad X1, iar acum suntem gata de generaţia 2. Primul model nu era aşa fragil cum se aştepta lumea, dar dădea o senzaţie de butucănos şi nu era chiar aşa comod ca o tabletă. Ei bine succesorul are muchii mai înguste şi aparent adoptă o balama similară cu cea de pe telefonul Moto RAZR 2022. Ea va reduce vizibilitatea pliului din mijlocul ecranului şi face mecanismul mai durabil. Terminalul va sosi cu o tastatură conectabilă via Bluetooth, care se poate plasa peste jumătate de ecran.

Are şi iconicul TrackPoint, pe care l-am tot văzut de-a lungul deceniilor pe ThinkPad-uri. Aflăm şi că produsul va fi certificat Intel vPro şi Evo, ceea ce înseamnă cerinţe speciale cu privire la design ultraslim şi CPU puternic. Aşteptăm un preţ mai puţin prohibitiv decât la prima generaţie.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear