Windows 12 ar putea sosi în 2024; Ce ştim despre viitorul update important

Scris de | 16 iulie, 2022
Windows 12 ar putea sosi în 2024; Ce ştim despre viitorul update important

Primele zvonuri despre Windows 12 ne sosesc în vara lui 2022, când încă avem cu toţii prieteni sau cunoştinţe care au rămas la Windows 10 sau mai rău Windows 7. Conform celor de la Windows Central, Microsoft va adopta un ciclu de lansări de 3 ani, următorul mare release fiind în 2024.

Nu este totuşi clar dacă vom primi un Windows 12 sau un update important pentru Windows 11, eventual un 11.5. Aflăm şi că Microsoft va creşte numărul de funcţii noi disponibile pentru utilizatorii Windows. Începând cu Windows 11 22H2 (cel cu numele de cod Sun Valley 2), Microsoft a lansat ceea ce numeşte „Moments”. E vorba despre mecanisme prin care inginerii software oferă funcţii importante utilizatorilor fără a fi nevoie de update-uri majore.

Sistemul Moments este de altfel cel care le-a permis celor de la Microsoft să aducă butonul Weather în taskbar în Windows 11. Se lucra şi la un Sun Valley 3 pentru anul 2023, dar planul a fost anulat şi transformat într-un release major pentru anul 2024. A se remarca faptul că modularitatea sistemelor de operare nu e ceva nou, deoarece am văzut ceva similar şi pe Android. Microsoft va oferi update-uri importante de până la 4 ori pe an, fără a face salturi uriaşe de versiune Windows şi asta începând din 2023.

În general aşteptăm ca MS să lanseze noutăţi WIndows toamna, dar acum prin Moments ele pot fi lansate pe parcursul anului. Cât despre release-ul din 2024, nu ştim decât că e în faza de planificare şi lucru ingineresc, insiderii Microsoft vorbind despre el sub numele de „Next Valley”. Posibil să vedem o integrare mai profundă cu Android, o interfaţă ceva mai 3D şi transparentă şi o revenire în forţă a widgeturilor, care se anunţase de ceva vreme.

Etichete: , , ,

Sursa: Windows Central