Update software: noi funcţii la bord şi în afara automobilului pentru milioane de clienţi BMW

Scris de | 20 iulie, 2022
Update software: noi funcţii la bord şi în afara automobilului pentru milioane de clienţi BMW

Digitalizarea modelează vieţile majorităţii, iar actualizările regulate over-the-air au devenit o chestiune normală. Actualizările oferă clienţilor noi funcţii, o securitate mai mare sau o utilizare îmbunătăţită. BMW Group a devenit unul dintre primii producători la nivel mondial care a introdus Remote Software Upgrades (actualizări de software la distanţă) încă din 2019. Astăzi este capabil să modifice fiecare linie de cod de programare în automobilele sale compatibile la upgrade.

BMW extinde constant această ofertă prin „BMW ConnectedDrive Upgrades” – de exemplu, pentru sistemele de asistare a condusului sau funcţiile de confort. Odată cu venirea verii, BMW oferă o nouă actualizare gratuită a software-ului pentru automobilele cu capacităţi de upgrade. Numărul de automobile eligibile creşte cu fiecare model BMW nou, peste 3,3 milioane de maşini BMW din întreaga lume cu sisteme de operare BMW 7 şi BMW 8 sunt compatibile acum cu acest tip de upgrade.

Widget QLOCKTWO: un punct de atracţie pentru BMW iX

Actualizarea software-ului „over the air” disponibilă în prezent va pregăti BMW iX pentru widget-ul QlockTwo de pe ecranul central curbat BMW. Afişarea orei QlockTwo a primit mai multe premii pentru designul său extraordinar. Ceasul afişează ora în scris la fiecare cinci minute folosind o matrice de cuvinte. Punctele iluminate subtil din fiecare colţ al matricei indică minutele suplimentare. La fel ca BMW, QlockTwo combină standardele înalte de design cu manopera de lux. QlockTwo va fi disponibil imediat în automobilele BMW într-un total de 16 limbi, odată ce actualizarea software-ului de la distanţă este finalizată. Widgetul adoptă automat limba din setările sistemului de operare BMW 8. Conducătorul poate adăuga cu uşurinţă noul widget mutând panourile existente în meniul principal către extrema stângă cu funcţia „Adăugaţi widget”.

Alte funcţii şi opţiuni digitale cu noua actualizare software de la distanţă

  • Asistentul de menţinere a benzii recunoaşte acum când conducătorul doreşte să revină în bandă după depăşire. În timpul acestei manevre, emite doar un semnal haptic, sub formă de vibraţie a volanului, şi nu mai corectează direcţia.
  • Intervenţia de direcţie efectuată de asistentul de menţinere a benzii este mai confortabil, deoarece ajustează timpul de direcţie şi durata de virare la situaţia de condus: cu cât automobilul părăseşte banda mai încet, cu atât revine mai uşor înapoi.
  • Un alt BMW electric, BMW i4, vine cu BMW IconicSounds Electric, compus de câştigătorul premiului Oscar Hans Zimmer.
  • Actualizarea software-ului de la distanţă permite altor automobile să utilizeze BMW Personal eSIM, care integrează automobilul într-un plan de telefonie mobilă existent şi profită de standardul 5G pentru schimbul rapid de date de către client. După ce se conectează cu BMW ID propriu, clienţii pot efectua şi apeluri telefonice din automobil fără smartphone-ul lor şi pot transmite date prin intermediul hotspotului Wi-Fi. Disponibilitatea acestei funcţii depinde de furnizorul respectiv de comunicaţii mobile.
  • Unele automobile, precum noile modele BMW Seria 8, vor primi şi un nou software pentru a îmbunătăţi funcţia Iconic Glow, care luminează grila BMW.

Note generale despre actualizările software „over the air”

Actualizarea software de la distanţă este disponibilă în prezent pentru mai mult de 30 de modele BMW, inclusiv aproape toate modelele BMW cu sistemul de operare BMW 7 şi BMW 8. Clienţii îşi pot vedea versiunea software şi pot verifica upgrade-urile disponibile în meniul de setări al automobilului, sub „Remote Software Upgrade”. Doar cea mai nouă actualizare posibilă este disponibilă pentru instalare, astfel încât utilizatorul nu poate instala niciodată versiunea greşită.

Disponibilitatea şi conţinutul actualizărilor software de la distanţă depind de ţară, model, echipament şi versiunea software instalată. Paginile naţionale ale website-ului BMW oferă informaţii despre conţinutul relevant şi cerinţele preliminare pentru actualizarea software de la distanţă în fiecare piaţă. Instrucţiuni şi sfaturi pentru actualizarea software-ului de la distanţă pot fi găsite în videoclipul BMW how-to corespunzător.

Funcţii şi widgeturi noi pentru aplicaţia My BMW

Actualizările aplicaţiei My BMW vor extinde şi vor îmbunătăţi funcţionalitatea acesteia. Cea mai recentă actualizare pentru aplicaţia My BMW include un widget cu o selecţie de funcţii pentru home screen al smartphone-urilor Apple iPhone şi Android. Cu ajutorul widgetului, utilizatorii pot efectua funcţii de la distanţă, precum deblocarea automobilului de la distanţă sau pornirea climatizării, cu un singur clic direct din home screen. Actualizarea aplicaţiei My BMW este disponibilă pentru descărcare din magazinele de aplicaţii Apple şi Google din 16 mai 2022.

Clienţii pot folosi aplicaţia My BMW pentru a descărca noul software de la distanţă, ca alternativă la descărcarea acestuia prin automobil. Noul software este convenabil de instalat şi rareori durează mai mult de 20 de minute. Aplicaţia My BMW oferă şi funcţii suplimentare – de exemplu, conectarea completă a conducătorilor cu modelul lor BMW şi furnizarea de actualizări de stare în orice moment. Un nou meniu, „BMW Services & Store”, oferă acces la funcţii şi servicii digitale de la partenerii BMW, precum şi servicii financiare şi informaţii despre noile modele. Toate serviciile activate şi disponibile sunt afişate în Digital Services Hub şi pot fi adăugate cu doar câteva clicuri.

Etichete: , , , , , ,