Tesla tocmai a vândut 75% din Bitcoin, în ciuda entuziasmului pe crypto al lui Elon Musk. Ce stă la baza acestei decizii?

Scris de | 21 iulie, 2022
Tesla tocmai a vândut 75% din Bitcoin, în ciuda entuziasmului pe crypto al lui Elon Musk. Ce stă la baza acestei decizii?
Foto via Business Insider

Tesla a vândut Bitcoin în valoare de 936 de milioane de dolari, a dezvăluit ultimul raport de câștiguri al companiei. Rezervele de Bitcoin ale companiei au ajuns la n moment dat la valoarea de 2 miliarde de dolari.

Elon Musk este un om de bază al industriei Crypto. Acest lucru se datorează în mare parte asocierii sale cu dogecoin, dar și pentru că Tesla este unul dintre cei mai importanți investitori instituționali în Bitcoin. Sau cel puțin așa a fost.

În cel mai recent raport al veniturilor Tesla, compania a dezvăluit că a vândut cea mai mare parte a bitcoin-ului deținut: „Am convertit aproximativ 75% din achizițiile noastre Bitcoin în monedă fiduciară. Conversiile din T2 au adăugat 936 de milioane de dolari numerar în bilanțul nostru”.

Achiziția de Bitcoin de aproximativ 1.5 miliarde de dolari de către Tesla, dezvăluită într-un dosar la SEC în februarie 2021, a contribuit la euforia pieței pentru criptomonede, care a făcut ca prețul monedei să explodeze de la aproximativ 20.000 de dolari în decembrie 2020 la 60.000 de dolari în martie 2021. Rezervele Tesla au ajuns la un moment dat la o valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Tesla a achiziționat inițial Bitcoin pentru a „oferi mai multă flexibilitate pentru a diversifica în continuare și a maximiza randamentul numerarului nostru”, a spus compania în documentul său din 2021 la SEC.

De atunci, prețurile de pe piața monedelor cripto au scăzut brusc de la maximele din 2021. Bitcoin a scăzut cu 48% de la începutul acestui an, în timp ce ethereum, a doua ce mai mare monedă, a scăzut cu 57% de la 1 ianuarie.

Nu se știe dacă Tesla a vândut Bitcoin ca o necesitate pentru a menține fluxul de numerar sau dacă reflectă o încredere slabită în Bitcoin și cripto în general. Tesla are 621 de milioane de dolari în numerar, conform raportului de câștiguri de miercuri, ceea ce înseamnă că fluxul de numerar ar fi fost negativ dacă nu ar fi fost vânzarea de Bitcoin de 936 de milioane de dolari.

Etichete: , , ,