ANAF poate pune poprire pe conturile Revolut; Câţi români sunt afectaţi?

Scris de | 26 iulie, 2022
ANAF poate pune poprire pe conturile Revolut; Câţi români sunt afectaţi?

Încă de când s-a lansat Revolut Bank, care apoi a devenit obligatoriu pentru toţi utilizatorii de carduri Revolut, mulţi s-au întrebat în ce măsură autorităţile le vor putea accesa conturile. Ei bine în această săptămână a venit şi vestea cea mare de la ANAF: se poate pune poprire pe conturile Revolut.

Începând cu 1 iulie 2022, ANAF a început să verifice conturile românilor pentru a verifica discrepanţe între sumele încasate şi cheltuite. Au fost analizate profiturile din criptomonede şi autoritatea a reamintit că există o taxă de 10% pe profiturile generate din criptomonede. Ei bine, acum instanţa din România a decis că se poate pune poprire pe conturile Revolut. În România serviciul fintech are 2 milioane de utilizatori.

Aflăm şi că de la 1 iulie 2022 ANAF poate solicita date despre câţi bani ţin românii în conturile de pe Revolut. Cum a început totul? La final de an 2021 o companie de executări silite a dat în judecată Libra Bank, solicitând popriri pe conturile a doi clienţi, asupra cărora BCR avea decizii de executare silită. Libra Bank este partea chemată în instanţă, deoarece ajuta Revolut cu depozitele în urma unui parteneriat din 2020.

Acţiunile legale au debutat în toamna lui 2021 la judecătoriile din Buftea şi Slobozia. Au mai fost tentative de poprire în trecut, dar fără reuşite. Motivul invocat de Revolut a fost că nu persoanele respective sunt titularii de cont, ci compania britanică. De această dată argumentul nu a mai fost valabil. Acum apare un precedent periculos, care ar putea zdruncina parteneriatul dintre Revolut şi Libra.

Etichete: , , ,

Sursa: Fanatik