ASUS Zenfone 9, lansat oficial în România: Preț, specificații și disponibilitate

Scris de | 28 iulie, 2022
ASUS Zenfone 9, lansat oficial în România: Preț, specificații și disponibilitate

Zenfone 9 este un smartphone compact, reproiectat, echipat cu platforma mobilă Snapdragon 8+ Gen 1, cu camere foto îmbunătățite, baterie de 4300 mAh și ecran AMOLED de 120Hz.

Noua generație Zenfone 9 a fost reproiectată pentru un aspect mai elegant și o experiență premium, cu patru culori noi, o nouă textură tactilă cu aderență ridicată și certificare IP68.

Designul dispune de un sistem cu două camere foto ce a fost îmbunătățit cu o cameră principală Sony IMX 766 de 50 MP, cu un nou stabilizator gimbal hibrid cu 6 axe, stabilizare electronică a imaginii (EIS) și tehnologie de focalizare automată rapidă pentru fotografii și clipuri video mai clare, fără tremurături. Există, de asemenea, o cameră cu obiectiv ultra-larg IMX 363 de 12 MP și una frontală IMX 663 de 12 MP pentru selfie-uri și conversații video.

Cum telefonul Zenfone 9 poate fi utilizat cu o singură mână, interfața ASUS ZenUI 9 (Android 12) a fost optimizată pentru acest lucru. De asemenea, ASUS ZenTouch, butonul de pornire multifuncțional montat lateral încorporează un senzor de amprentă pentru deblocare și oferă suport pentru comenzi prin gesturi practice.

Noul accesoriu Connex Case le permite utilizatorilor să atașeze suportul de carduri Connex sau suportul inteligent Connex Smart Stand. Un suport inteligent pentru rucsac permite prinderea în siguranță a lui Zenfone 9 la cureaua rucsacului.

ASUS Zenfone 9: Dimensiuni compacte

Modelul Zenfone 9 de 5,9 inci este compact și puternic. Este bazat pe platforma mobilă flagship Snapdragon 8+ Gen 1, având până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5 și până la 256 GB de spațiu de stocare UFS 3.1 ROM, pentru a oferi o performanță fluidă și receptivă, indiferent de sarcină. 

De asemenea, Zenfone 9 rulează mai rece ca până acum, cu un sistem de cooling reînnoit. Acesta folosește acum o cameră de vapori în locul conductelor de căldură, precum și un distribuitor de căldură ce folosește cupru, foi de grafit și pastă termică. 

Cu bateria sa îmbunătățită de 4300 mAh și componentele eficiente din punct de vedere energetic, Zenfone 9 rezistă mai mult ca ăredecesorii săi cu o singură alimentare. De asemenea, se încarcă mai rapid, grație adaptorului HyperCharge de 30 de wați și tehnologiei de încărcare.

Ecranul AMOLED de 120 Hz oferă o acuratețe a culorilor Delta E < 1 și o derulare lină, împreună cu gamut-uri largi de culoare sRGB de 115% și DCI-P3 de nivel cinematografic de 112%, pentru culori vii. Colaborarea cu Pixelworks oferă imaginilor o acuratețe a culorilor de top, iar ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass Victus, astfel încât să reziste la lovituri și zgârieturi.

ASUS Zenfone 9: Culori

ASUS a creat patru culori noi pentru Zenfone 9: Moonlight White, Sunset Red, Starry Blue și Midnight Black. Senzația oferită de telefon este mai interesantăe, datorită unui nou finisaj texturat, care este rezistent și confortabil, dar și aderent. Acest material a ajutat și la reducerea greutății capacului din spate cu 36% față de generația anterioară Zenfone. 

Pentru o utilizare fără griji în interior și în exterior, Zenfone 9 este, de asemenea, certificat IP68 pentru protecție împotriva pătrunderii prafului și a apei.

ASUS Zenfone 9: Camera Foto

Zenfone 9 are o cameră principală Sony IMX766 de 50 MP, îmbunătățită, care le permite utilizatorilor să facă fotografii bune chiar și cadre mai întunecate. Noul stabilizator gimbal hibrid cu 6 axe menține totul fără tremurături, și atunci când camera este în mișcare.

Acest gimbal OIS monitorizează fiecare mișcare a lui Zenfone 9, în orice direcție, folosind aceste informații pentru a regla în timp real întregul modul al camerei. Poate compensa deplasări de până la +/- 3°, astfel încât poate ajuta la uniformizarea acțiunilor dinamice, fără distorsiuni optice sau efect de „ghosting”.

ASUS Zenfone 9: Disponibilitate

Noile telefoane sunt disponibile la precomandă începând din 28 iulie 2022 în multiple configurații și culori, prețurile pornind de la aprox. 3899 lei (taxe inclusiv). Produsele vor ajunge pe piața locală la jumătatea lunii august.

În perioada 28 iulie – 21 august, Zenfone 9 beneficiază de o promoție de lansare pe eShop-ul offical ASUS, fiecare achiziție fiind însoțită de un kit cadou format din folia de protecție RhinoShield Impact Protection Screen Protector și RhinoShield SolidSuit Case. Promoția se aplică modelelor cu 8GB RAM / 128GB stocare (alb și negru), 8GB RAM / 256GB stocare (alb și negru) și 16GB RAM / 256GB stocare (negru). 

Etichete: , , , , , ,