Samsung Galaxy S23 se va lansa doar cu procesoare Qualcomm Snapdragon

Scris de | 31 iulie, 2022
Samsung Galaxy S23 se va lansa doar cu procesoare Qualcomm Snapdragon

Qualcomm a confirmat în ultima săptămână că seria de telefoane flagship Samsung Galaxy S23 va include doar procesoare Qualcomm Snapdragon. Asta înseamnă că nu vom avea şi variante Exynos, iar pentru o clipă a apărut şi zvonul că Samsung va casa seria Exynos. Compania a clarificat planurile sale, aşa cum aflaţi mai jos.

Pentru început Qualcomm a anunţat că a semnat o înţelegere cu Samsung pe 7 ani, pentru a integra procesoare Snapdragon pe flagship-urile sale. Înţelegerea acoperă inclusiv telefoane din era 6G şi acoperă şi tablete Samsung Galaxy. Trebuie spus că Samsung este un partener vital pentru Qualcomm, producând o sumedenie de procesoare Snapdragon în fabricile sale. Cel mai recent exemplu este Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, dar apoi a venit un Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 produs de TSMC.

Încă nu e clar dacă Snapdragon 8 Gen 2, care va fi anunţat în noiembrie va fi produs de Samsung sau TSMC. Între timp Samsung a respins zvonurile conform cărora ar renunţa la seria de procesoare Exynos, dar a confirmat că seria Galaxy S23 va sosi doar cu procesoare Qualcomm. Direcţia era deja clară, deoarece Galaxy S22 a sosit în proporţie de peste 70% cu procesoare Qualcomm. E foarte important că Samsung continuă să producă CPU-uri Exynos şi pentru fanii Google Pixel, deoarece CPU-ul Tensor de pe Pixel 6 e bazat pe un Exynos.

Samsung a început deja să livreze primele cipuri de 3 nm, fiind prima care face asta la nivel comercial. TSMC mai are de aşteptat câteva luni. Va fi interesant de văzut dacă Samsung sau taiwanezii câştigă contractul pentru Snapdragon 8 Gen 2.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena