Mai mult de jumătate din românii de la oraș nu au aparat de aer condiționat în casă, conform evoMAG

Scris de | 5 august, 2022
Mai mult de jumătate din românii de la oraș nu au aparat de aer condiționat în casă, conform evoMAG

Peste jumătate (52%) dintre românii care locuiesc în mediul urban nu dispun de un aparat de aer condiționat acasă, potrivit unui sondaj realizat online pentru evoMAG. Dorința de cumpărare, însă, a crescut semnificativ în ultimul an, iar în primele 7 luni ale anului, vânzările de aparate de aer condiționat listate de retailer s-au dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În preferințele consumatorilor români, se distanțează brandurile/echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 1.650 de lei. Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat este cu circa 15% mai mare anul acesta, față de anul trecut.

„Faptul că 1 din 2 români din mediul urban nu are acasă un aparat de aer condiționat ne arată că există încă un loc mare de creștere a categoriei, cu atât mai mult cu cât cererea de astfel de dispozitive este din ce în ce mai mare, în această vară cu multiple recorduri de temperaturi ridicate. În acest sezon, la evoMAG, am crescut stocurile, am extins gama de produse și am diversificat oferta prin includerea în site a mai multor branduri noi de aparate de aer condiționat, în special din categoria B, acolo unde există cea mai mare cerere în prezent”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Ce echipamente de aer condiționat preferă românii

  • Eficiente energetic – urmăresc, cu precădere echipamentele din clasa A+ și A++; 
  • Cu o capacitate de 12.000 de BTU;
  • Cu funcție de încălzire și, eventual, ventilare și dezumidificare;
  • Să dispună de tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului. Astfel, temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură;
  • Să poată fi conectate la Internet prin Wi-Fi;
  • Ușor de întreținut.

Pentru instalarea echipamentelor de aer condiționat, românii preferă achiziția de pachete de servicii care includ montaj autorizat, dar și kit-ul de instalare. 

Etichete: , , ,