Samsung Odyssey Ark este un monitor uriaş de 55 inch, cu refresh rate de 165 Hz şi mod Cockpit

Scris de | 16 august, 2022
Samsung Odyssey Ark este un monitor uriaş de 55 inch, cu refresh rate de 165 Hz şi mod Cockpit

Samsung a prezentat pe 15 august un nou membru al gamei de monitoare Odyssey, mai precis Odyssey Ark, un uriaş de 55 inch, adică 139 de centimetri. Este un monitor de gaming, cu numele de cod Odyssen Arc G97NB şi care aduce un panou curbat cu refresh rate de 165 Hz.

Avem de-a face aici cu un monitor 4K de gaming, cu o curbură 1000R, adică aceeaşi curbură ca un cerc cu raza de 1 metru. Are aspect 16:9 şi foloseşte tehnologie Quantum Mini LED pentru local dimming în 1056 de zone. Are şi procesare a culorilor 14 bit şi afişează peste 16.000 niveluri de negru. Contrastul static este de 1.000.000:1. Mai avem parte şi de suport pentru Quantum HDR 2000, iar dispozitivul atinge un nivel maxim de luminozitate de 2000 de nits.

Samsung adăugă ca „extra topping” protecţia anti glare şi anti reflexii. Evident beneficiem şi de FreeSync Premium Pro şi de timp de răspuns de 1 ms gray to gray pentru gaming-ul competitiv. Ca şi la televizoarele Samsung de top a fost integrată aici o funcţie de upscaling în 4K, inclusiv pentur jocuri. Modul Cockpit îţi permite rotirea ecranului la 90 de grade, astfel încât să ţii partea de jos verticală, iar restul ecranului să fie deasupra capului tău, ca într-o cabină de avion de vânătoare.

Samsung nu a uitat de sunet şi a integrat un sistem audio cu 4 difuzoare, câte unul în fiecare colţ, plus 2 woofere jos pentru un output total de 60W. Monitorul se poate folosi în tandem cu un Ark Dial, o telecomandă cu încărcare solară care oferă acces la funcţiile sale speciale. Are 4 inputuri HDMI şi poate simulta utilizarea unui monitor între 27 şi 55 inch. Ca funcţii software identificăm Game Bar, care verifica frame rate, HDR, VRR şi alte funcţii de gaming. Samsung Gaming Hub e preinstalat, cu acces la Xbox Cloud Gaming, GeForce Now, Stadia. OS-ul este Tizen, cu suport Alexa şi SmartThings.

Produsul nu e ieftin…. el costă 3500 de dolari.

Etichete: , , , ,