Abonamentele Netflix cu reclame vor avea conţinut cu rezoluţie 480p, vizionarea offline interzisă

Scris de | 19 august, 2022
Abonamentele Netflix cu reclame vor avea conţinut cu rezoluţie 480p, vizionarea offline interzisă

Netflix ne tot „ameninţă” de ceva vreme cu taxarea partajării de parole, dar şi cu lansarea unui abonament mai ieftin, cu reclame. Azi aflăm şi care vor fi limitările sale, unele care erau de aşteptat dacă mă întrebaţi pe mine.

Ştiu că în ţări ca Mexic sau India se făceau teste cu abonamente cu reclame de 2 ani deja. Netflix simte presiunea sutelor de mii de abonaţi pierduţi în acest an şi trebuie să reacţioneze. Recent am aflat că Disney+ e gata să depăşească platforma ca număr de utilizatori, iar acum descoperim ce limitări vom avea de înfruntat la versiunea cu reclame a abonamentului Netflix. Pentru început rezoluţia e doar 480p, ceea ce e OK doar dacă te uiţi pe un telefon cu ecran HD sau un TV mai vechi (mult mai vechi).

Din fericire acesta e doar un zvon şi sper totuşi să primim măcar 720p. Aflăm şi că odată cu lansarea acestui tip de abonament, utilizatorul nu va mai putea descărca din conţinuturi pentru a le viziona offline. Practic e forţat să le vadă doar online, conectat la Internet, ceea ce are sens, pentru a îi fi servite reclamele în timp real. În iunie oficiali Netflix confirmau existenţa acestui tip de abonament şi îi cooptau pe cei de la Microsoft şi platforma Microsoft Ads pentru a se ocupa de reclame.

Aflăm şi că nu va exista posibilitatea de a sări peste reclame şi nici de a controla playback-ul, dând înainte sau înapoi filmul sau serialul. Cu toate aceste limitări, abonamentul ar face bine să fie gratuit sau să aibă un preţ ridicol, altfel chiar nu merită.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina