Vodafone vinde operațiunile din Ungaria pentru 1.8 miliarde de euro

Scris de | 22 august, 2022
Vodafone vinde operațiunile din Ungaria pentru 1.8 miliarde de euro

Grupul Vodafone a fost de acord să-și vândă compania operațională din Ungaria pentru 1.8 miliarde de euro, ca parte a eforturilor continue de simplificare a portofoliului său european și de reducere a datoriilor.

Operatorul din Marea Britanie a încheiat contracte cu compania de management al serviciilor IT din Ungaria 4iG și compania de stat Corvinus pentru potențiala achiziție a 100% din Vodafone Ungaria. Acordul este supus unei diligențe și aprobări de reglementări, finalizarea fiind vizată până la sfârșitul anului 2022. Diviza internă de servicii Vodafone Intelligent Solutions (VOIS) nu este inclusă în tranzacție.

CEO-ul Vodafone, Nick Read, a declarat că guvernul ungar are o strategie clară pentru a construi o entitate puternică în sectorul IT deținută de maghiari. El a adăugat că cele două entități combinate vor crește concurența și astfel va avea acces la investiții mai mari pentru a continua digitalizarea Ungariei.

4iG va deveni acționarul majoritar al Vodafone Ungaria cu 51%, în timp ce statul maghiar va deține 49% din companie. Scopul este acela de a crea al doilea cel mai mare operator de telefonie fixă și mobilă de pe piață care să poată concura mai bine cu Magyar Telekom, deținută de Deutsche Telekom, precum și cu Yettel Ungaria (fosta Telenor).

4iG a achiziționat deja activele maghiare ale Digi Communications ca parte a obiectivului său de a stabili o platformă națională de telecomunicații în parteneriat cu compania de radiodifuziune Antenna Hungaria.

Gellert Jaszai, președinte și CEO al 4iG a declarată că grupul său va avea una dintre cele mai mari infrastructuri digitale din Ungaria și va deveni un jucător important în telecomunicațiile maghiare pentru multe decenii viitoare.

Vodafone Ungaria are în prezent 3 milioane de abonați de telefonie mobilă, 700.000 pentru TV, 700.000 de abonați în bandă largă și 600.000 de abonați la voce fixă.

4iG a declarat că entitatea combinată rezultată va avea 5 milioane de clienți.

Etichete: , ,