Apple va produce iPhone 14 în India, pentru a preveni întârzieri ale lansării

Scris de | 24 august, 2022
Apple va produce iPhone 14 în India, pentru a preveni întârzieri ale lansării

Consensul general este că Apple ne surprinde în 2022 prin faptul că îşi lansează iPhone-urile mai devreme decât a făcut-o în ultimul deceniu. Vom vedea un debut pe 7 septembrie şi o sosire în magazine pe 16 septembrie, iar acum aflăm şi că Apple a decis să mute o parte din producţie în India pentru a preveni întârzierile şi limitările de stocuri.

Apple va începe producţia de iPhone 14 în India la 2 luni după lansarea produsului. Apple a investit serios în liniile de producţie alternative, precum cele din India şi nu e singura. Companii ca Google, Xiaomi, chiar şi Samsung au pompat bani în producţia din India, Vietnam sau Mexic. Primele unităţi iPhone 14 produse în India ar trebui să apară pe la final de octombrie sau noiembrie. Foxconn a studiat procesul de livrare a componentelor din China şi asamblare a lui iPhone 14 la fabrica din India, din oraşul Chennai.

Cu siguranţă că Beijing-ul este nemulţumit de aceste decizii şi percepe aceste mutări ca un plan de rezervă în cazul în care riftul dintre SUA şi China se extinde. Ce e drept China vine după o perioadă de lockdown-uri, pene de curent, crize de componente. Apple plănuieşte şi să producă iPad-uri în India, dorind o diversificare a liniilor de producţie pentru a face faţă în special cererii din perioada sărbătorilor de iarnă.

Între timp SUA luase în calcul limitarea de livrări de echipament de producţie de cipuri de memorie spre China, încercând să frâneze evoluţia segmentului semiconductor în ţara rivală. Asta ar lovi şi în Samsung şi SK Hynix, care au fabrici mari de cipuri în China. Nikkei scria la început de august şi că furnizorii Apple explorează producţia de Apple Watch şi MacBook-uri în Vietnam. Ce e sigur e că Apple vrea să evite problemele din 2020, când iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max au întârziat mult şi au fost greu de găsit pe piaţă.

Etichete: , , ,

Sursa: Bloomberg