Sony mărește prețurile pentru PS5. Cât va costa consola

Sony a anunțat că va mări prețurile pentru PS5 în Japonia, China, Australia, Mexic, Canada, Marea Britanie și restul Europei. Pe bătrânul continent, scumpirea va fi de 10%, în timp ce în Marea Britanie un PlayStation 5 va costa cu 6% mai mult. Compania dă vina pe inflație și pe presiunea exercitată de aceasta pe anumite industrii, prin vocea lui Jim Ryan, președintele și CEO-ul Sony Interactive Entertainment.

„Din cauza acestor condiții economice grele, SIE a luat decizia dificilă de a mări prețul recomandat de retail al PlayStation 5 în anumite piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), Asia-Pacific (APAC), Latin America (LATAM), precum și în Canada” se arată în blogpost-ul oficial.

Noile prețuri vor fi implementate cât mai curând posibil, în toate piețele, cu excepția Japoniei, unde scumpirea va avea loc pe 15 septembrie. Deși compania mărește prețul consolei, disponibilitatea acesteia rămâne în continuare o problemă. „Prioritatea noastră rămâne îmbunătățirea situației în ceea ce privește lanțul de aprovizionare al PS5, astfel încât cât mai mulți jucători să poate experimenta tot ceea ce oferă PS5 și ce va urma”, mai notează Ryan. În Statele Unite ale Americii, prețurile vor rămâne neschimbate.

Noile prețuri ale PS5 pentru Europa vor fi:

  • PS5 în versiunea cu disc Blu-ray: 549.99 de euro (anterior 499,99 euro)
  • PS5 Digital Edition: 449,99 de euro (anterior 399,99 euro).