DJI prezintă drona Avata, gândită pentru vizualizare first person a filmărilor din zbor

Scris de | 26 august, 2022
DJI prezintă drona Avata, gândită pentru vizualizare first person a filmărilor din zbor

DJI a lansat o nouă dronă în această săptămână, un model cunoscut drept Avata şi care transmite imagini ideale de vizionat în first person, prin headsetul nou DJI Goggles 2. Adoptă formatul „cinewhoop”, cu protecţii speciale pentru cele 4 elice.

Fiind un cinewhoop, DJI Avata are o viteză mult mai mare, dar şi o tehnologie de stabilizare mai avansată, care îi permite dispozitivului să captureze imagini vii şi fluide. Drona poate pluti deasupra unui obiectiv, accelera ca un model „racer” şi să parcurgă în viteză chiar şi cele mai înguste spaţii în vreme ce filmează. Bateria sa ţine 18 minute, înainte de a fi nevoie de o alimentare. Avata dispune de o cameră stabilizată, cu senzor CMOS de 1/1.7 inch, cu 48 de milioane de pixeli, deschidere F/2.8 şi obiectiv ultrawide.

Camera poate filma în 4K la 60 FPS şi 2.7K la 50, 60, 100 sau 120 FPS. Partea şi mai bună e că vine cu 20 GB de stocare internă. Puteţi controla acest mic gadget zburător cu DJI FPV Remote Controller 2 şi DJI FPV Goggles V2. Acesta din urmă este un headset video cu un ecran micro-OLED mai imersiv, cu dioptrii ajustabile, încât cei care poartă ochelari să nu aibă nevoie de ei în vreme ce folosesc casca. Poate face streaming wireless cu captura live de la dronă spre telefonul sau computerul utilizatorului.

DJI Motion Controller îi permite „pilotului” să realizeze manevre complexe de zbor cu o singură mână. DJI Avata e deja la vânzare pe site-ul DJI pornind de la 579 de euro. Un set cu DJI Goggles 2 şi DJI Motion Controller costă 1429 euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget