DJI a lansat gimbal-uri RS 3 şi RS 3 Pro pentru creatorii de conţinut + un sistem de transmisie wireless

Scris de | 17 iunie, 2022
DJI a lansat gimbal-uri RS 3 şi RS 3 Pro pentru creatorii de conţinut + un sistem de transmisie wireless

Dacă eşti creator de conţinut în căutarea unui sistem de stabilizare avansat, tocmai a venit Crăciunul pentru tine. DJI tocmai a lansat gimbal-urile pentru profesionişti RS 3 şi RS 3 Pro, dar şi un sistem de transmisie wireless DJI Transmission. Toate detaliile despre produse le aflaţi mai jos.

Toate cele 3 produse noi împrumută elemente de la prima cameră cinema a companiei, Ronin 4D, care a sosit la rândul său recent. RS 3 este succesorul lui RSC 2 şi este un gimbal de dimensiuni ceva mai reduse. Are un mecanism de fixare a axelor nou, care se deblochează automat de îndată ce gimbal-ul este activat. RS 3 vine şi cu un buton shutter Bluetooth nou, ceea ce înseamnă că poţi porni captura wireless, fără un cablu de control al camerei. Ni se promite o îmbunătăţire a stabilizării de 20% faţă de RCS 2, ceea ce se va putea observa atunci când sunt filmaţi subiecţi în mişcare precum automobile dintr-un unghi jos.

La bord găsim şi un ecran OLED de 1.8 inch, care va permite realizarea unor ajustări de fineţe. Grip-ul cu baterie oferă 12 ore de autonomie. RS 3 cântăreşte 1.3 kilograme şi suportă o încărcătură de 3 kilograme. RS 3 Pro e mai mare, cântăreşte 1.5 kilograme şi suportă încărcarea cu până la 4.5 kilograme. Ca şi modelul de bază, versiunea Pro împarte toate funcţiile cu modelul mai uşor, de la butonul de control shutter Bluetooth, la ecranul tactil OLED de 1.8 inch şi butonul fizic mode pe grip.

Totuşi marea noutate a lui RS 3 Pro este tehnologia de focalizare LiDAR inspirată de cea de pe iPhone-uri şi sistemele Autopilot Tesla. Se găsea şi pe Ronin 4D de altfel. Cu ajutorul acestei tehnologii şi a unui motoraş pentru focalizare, DJI LiDAR Range Finder permite transormarea obiectivelor manuale în unele de autofocalizare.

Al treilea produs nou este DJI Transmission, o soluţie wireless pentru video. Tehnologia e iar preluată de la camera Ronin 4D şi permite monitorizarea de la distanţă şi controlul camerei. Suportă casting video la o distanţă de până la 6 kilometri la 1080p şi 60 FPS, cu monitorizare live audio. Există şi un transmiţător în zona de sus, plus un receiver şi un monitor de 7 inch cu 1500 de nits de luminozitate.

RS 3 porneşte de la 549 dolari, RS 3 Pro de la 869 dolari şi DJI Tranmission de la 2499 dolari.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gizmochina