Cota de piață a iPhone atinge maximul istoric în SUA. Depășește Android și domină vânzările premium globale

Scris de | 2 septembrie, 2022
Cota de piață a iPhone atinge maximul istoric în SUA. Depășește Android și domină vânzările premium globale

Cota de piață a iPhone din SUA atinge maximul istoric, depășind Android. A atins un nivel record în ultimul trimestru și a ajuns pentru prima oară la peste 50% din piața totală în Statele Unite ale Americii, potrivit unui raport de informații despre piață.

Apple domină, de asemenea, vânzările de smartphone-uri premium, are peste 78% din segmentul de peste 1000 de dolari la nivel mondial. În măsurarea cotei de piață totale, Counterpoint Research nu s-a uitat doar la vânzările noi de telefoane, ci și la numărul total de utilizatori activi de telefoane, ceea ce este cunoscut sub numele de bază instalată activă.

Reperul de 50% este cea mai mare pondere a iPhone-ului de la lansarea sa din 2007 și a fost depășită prima dată în trimestrul care s-a încheiat în iunie, potrivit datelor Couternpoint Research. Aproximativ 150 de dispozitive care folosesc sistemul de operare Android de la Google, de la Samsung și Lenovo au reprezentat restul terminalelor.

Apple ia bani și pe telefoane, dar și pe servicii

Financial times spune că, în timp ce noile livrări de telefoane pot fluctua puternic de la un trimestru la altul pe baza momentelor de lansare a smartphone-urilor, baza instalată activă este o măsură mai semnificativă a popularității. Această bază instalată activă ține cont de milioanele de oameni aduși în ecosistemul Apple prin intermediul pieței de telefoane open, precum și de cei care folosesc iPhone-uri cumpărate cu ani în urmă.

Analistul CSS Insight, Ben Woods, spune că baza instalată, un lucru pe care Apple l-a subliniat întotdeauna și l-a descris drept motorul companiei, este din ce în ce mai importantă, deoarece producătorul crește continuu veniturile pe care le obține de la posesorii existenți de iPhone. Serviciile nu oferă nu doar venituri, și mega profituri. În timp ce marja totală a Apple este undeva la 37-38%, se estimează că serviciile depășesc 70%.

Oricine cumpără un iPhone, fie că este second hand, la a treia sau patra mână, probabil că va oferi Apple niște bani cumpărând aplicații, plătind pentru Cloud, folosind Apple Music sau dacă va face tranzacții prin Apple Pay. Și acesta este un model pe care niciun alt producător nu l-a putut reproduce cu adevărat”, a continuat Woods. 

iPhone domină vânzările premium globale

Un raport separate Counterpoint spune că Apple continua să domine și piața globală a smartphone-urilor premium. Segmentul premium este definit ca preț la aproximativ 400 USD/dispozitiv. Aici, Apple ocupă 57% din piașa mondială, în schimb la segmental ultra-premium, cu dispozitive de peste 1000 USD, Apple deține aproximativ 78%.

Etichete: , , ,