POCO M5 și POCO M5s, lansate oficial în România: Prețuri și specificații

Scris de | 5 septembrie, 2022
POCO M5 și POCO M5s, lansate oficial în România: Prețuri și specificații

POCO a lansat la nivel global două noi smartphone-rui, POCO M5 și POCO M5s, destinate utilizatorilor care preferă divertismentul pe mobil. POCO M5 a fost conceput pentru cei care se joacă zi de zi pe telefon, în timp ce POCO M5s asigură experiențe de divertisment echilibrate, atât din punct de vedere al camerelor, cât și al sunetului, ecranului și bateriei.

POCO M5: Procesor la nivel flagship dezvoltat pe 6nm și un display dinamic

Alimentat de procesorul MediaTek Helio G99, POCO M5 asigură experiențe bune în timpul jocurilor. Dezvoltat pe 6nm, acest chipset include un CPU octa-core, două nuclee Cortex-A76 ce asigură viteze de până la 2.2 GHz, alături de un GPU Mali G57 pentru grafică 3D. Game Turbo 5.0 controlează și optimizează performanțele CPU, GPU și memoria, pentru ca jocurile să ruleaze la nivel optim. Sistemul recunoaște dacă utilizatorii se află în timpul unei sesiuni de gaming, așa că nu va opri jocul în cazul primirii unui mesaj prin afișarea unei ferestre pop-up.    

Prevăzut cu un display DynamicSwitch la 90Hz, POCO M5 adaptează automat rata de refresh la conținut. În timpul jocurilor, rata de refresh crește, iar pentru redarea de clipuri se ajustează la niveluri mai scăzute. Astfel, energia este conservată și bateria rezistă mai mult timp. 

Ecranul FullHD+ DotDrop de 6.58 inci vine cu o rată de răspuns la atingere de 240Hz, ceea ce înseamnă că ecranul se comportă binișor în timpul jocurilor care necesită acțiuni rapide. POCO M5 aduce cu sine și alte specificații, precum Sunlight display, care permite utilizarea confortabilă în aer liber, în condiții de luminozitate puternică.

Pe lângă experiențele de gaming, POCO M5 este o alegere bună și pentru cei care sunt pasionați de fotografie. Are un setup triplu de camere compus din principala de 50MP, un senzor de profunzime de 2MP și unul macro de 2MP. POCO M5 se va comporta ok, fie că este folosit pentru a fotografia și filma peisaje, fie pentru a surprinde prim-planul unei opere de artă stradale.

În plus, POCO M5 este dotat cu o baterie de înaltă capacitate de 5.000mAh, care se încarcă la 18W.

POCO M5s: Dispozitivul pentru divertisment

Când vine vorba de capturi foto și video, sistemul de camere quad al lui POCO M5s înregistrează 4K la 30 de frame-uri pe secundă și poate fi folosit inclusiv pentru a filma activități sportive. Setup-ul este format dintr-o cameră principală de 64MP, o cameră cu unghi ultrawide de 8MP, dar și doi senzori de 2MP pentru profunzime și macro. Camera frontală are 13MP și este bună pentru selfie-uri și apeluri video.

POCO M5s are un ecran Full HD+ AMOLED DotDisplay de 6.43 inci, calibrat pentru a urmări competițiile, serialele sau videoclipurile preferate. Smartphone-ul mai aduce și alte specificații pentru un plus de confort, precum DC Dimming și senzorul ambiental de lumină la 360° care ajustează luminozitatea ecranului în funcție de scenariul de utilizare.

Echipat cu chipset-ul MediaTek Helio G95, POCO M5s are și o baterie de 5.000mAh, ce asigură 12 ore de divertisment fără întreruperi sau o zi și jumătate de convorbiri telefonice.   

Prețuri și disponibilitate

POCO M5 este disponibil în trei culori: negru, verde și galben. Tot trei sunt și variantele de stocare: 4GB+64GB, 4GB+128GB și 6GB+128GB. 

4GB+64GB: Preț recomandat de vânzare 189 € pe canalele oficiale de e-commerce.

4GB+128GB: Preț recomandat de vânzare 209 € pe canalele oficiale de e-commerce.

6GB+128GB: Preț recomandat de vânzare 229 € pe canalele oficiale de e-commerce.

POCO M5s are trei variante de culoare: gri, alb și albastru și trei variante de stocare: 4GB+64GB, 4GB+128GB și 6GB+128GB. 

4GB+64GB: Preț recomandat de vânzare 209 € pe canalele oficiale de e-commerce.

4GB+128GB: Preț recomandat de vânzare 229 € pe canalele oficiale de e-commerce.

6GB+128GB: Preț recomandat de vânzare 249 € pe canalele oficiale de e-commerce.

Etichete: , , , ,