Sony va lansa un produs Xperia de gaming pe 12 septembrie

Scris de | 11 septembrie, 2022
Sony va lansa un produs Xperia de gaming pe 12 septembrie

Deşi de abia a lansat un telefon Sony Xperia 5 IV, telefon flagship de toamnă, compania japoneză pregăteşte şi alte telefoane pentru finalul lui 2022. Printre ele se numără şi recent scapatul Sony Xperia Pro II, dar şi o serie de produse Xperia misterioase, care debutează pe 12 septembrie.

Mâine Sony va prezenta un „produs Xperia de gaming”, care ar putea fi orice, de la telefon de gaming la periferice. Avem şi un teaser video, în care apare un telefon de gaming cu butoane shoulder trigger. Sony s-a ţinut departe de acest segment până acum, cochetând cu el timid prin 2011, prin Xperia Play. Telefonul acela de gaming nu a prins aşa bine la public cum dorea Sony şi nu a primit succesor. Nici PS Vita nu a mai primit succesori, iar Sony a lăsat un vid în segmentul gaming-ului portabil.

Recent a injectat totuşi miliarde de dolari în zona Mobile, începând portări de jocuri clasice PlayStation şi cumpărând proprietăţi intelectuale noi. Evenimentul de pe 12 septembrie e promovat cu teasere ce fac aluzie la produse gândite pentru gameri şi streameri. Am putea vedea o husă cu butoane de gaming şi microfon profi pentru game streaming. Dacă e cu adevărat un telefon de gaming, atunci el ar trebui să aibă refresh rate ridicat, procesor Snapdragon 8+ Gen 1, baterie generoasă şi o răcire avansată.

Sony a încercat multe acum un deceniu, inclusiv AR cu PS Vita şi acele cărţi de joc. Acum gaming-ul AR e în mainstream, cu o secţiune dedicată în App Store. E clar faptul că japonezii trebuie să reacţioneze, mai ales că nu au avut un răspuns pentru Nintendo Switch.

Etichete: , ,

Sursa: GSMArena