Care sunt primele telefoane cu Android pe care poate ajunge Dynamic Island, inovația celor de la Apple

Scris de | 12 septembrie, 2022
Care sunt primele telefoane cu Android pe care poate ajunge Dynamic Island, inovația celor de la Apple

Dynamic Island este cea mai interesantă noutate adusă de Apple la lansarea seriei iPhone 14, transformând noul notch (acum sub forma unei pilule) într-un adevărat feature, integrând animații diferite pentru aplicații, și funcționând în același timp ca un soi de taskbar, de unde poți face rapid switch-ul între acestea. Inovația companiei din Cupertino a fost primită cu mult entuziasm de utilizatori, astfel că pare doar o problemă de timp până când aceasta va fi reprodusă într-un fel sau altul și pe telefoanele cu Android.

Vaibhav Jain, fondatorul site-ului TechDroider, a arătat pe Twitter un clip în care un telefon Xiaomi include o zonă tactilă în partea de sus a ecranului, care pare să funcționeze în același stil cu Dynamic Island-ul introdus de Apple. Se pare că aceasta funcție este realizată pentru interfața MIUI, însă Xiaomi nu a aprobat-o încă. Vorbim aici de o temă numită Grumpy UI, care momentan este disponibilă doar în chineză, și transformă o mică gaură în ecran de forma unei pilule într-un tool pentru multitasking, permițându-ți să schimbi aplicațiile pe care le folosești rapid.

Diferența față de funcția pe care o vedem pe iPhone 14 este că aceasta nu include și zona camerei frontale. De asemenea, ținând cont că tema respectivă nu a fost încă aprobată de Xiaomi, aceasta nu poate fi încercată încă. Fără îndoială însă, vom vedea diferite încercări ale producătorilor de telefoane cu Android de a imita conceptul de Dynamic Island în următoarele luni.

Etichete: , , , ,

Sursa: iPhone 14 Pro's Dynamic Island might soon see its Android version on Xiaomi phones