„Bătălia” serviciilor de streaming, câștigată de HBO la Premiile Emmy

Scris de | 13 septembrie, 2022
„Bătălia” serviciilor de streaming, câștigată de HBO la Premiile Emmy
Foto: Graeme Hunter/HBO

După ce Netflix a câștigat runda de anul trecut, obținând nu mai puțin de 10 premii Primetime Emmy, HBO a revenit în forță anul acesta, plecând de la gala premiilor derulată pe 12 septembrie cu fix 12 statuete, dintre care 5 pentru The White Lotus, 4 pentru Succession (inclusiv marele premiu al serii, Outstanding Drama Series), și câte una pentru Euphoria, Hacks și Last Week Tonight with John Oliver.

După succesul HBO Max, pe cea de-a doua poziție s-a aflat Apple TV+, care a obținut patru statuete prin Ted Lasso – Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor in a Comedy (pentru Jason Sudeikis), Outstanding Supporting Actor in a Comedy (Brett Goldstein) și Oustanding Directing, Comedy (MJ Delany). Totuși, anul trecut a fost mai bun pentru serialul de pe Apple TV+, care a luat atunci 7 premii.

Netflix a obținut două premii prin Squid Game, inclusiv Outstanding Lead Actor in a Drama, și unul pentru Ozark, tot la categoria actorilor – Outstanding Supporting Actress, Drama, pentru interpretarea Juliei Garner, aflată la al treilea Emmy din carieră pentru acest rol. Hulu a obținut două premii pentru interpretările lui Michael Keaton în mini-seria Dopesick, respectiv Amanda Seyfriend în The Dropout (ambele disponibile pe Disney+ la noi), în timp ce Prime Video a plecat acasă cu o singură statuetă.

Seria de nominalizați la premiile Emmy din acest an a fost una extraordinar de puternică, dovadă fiind faptul că seriale ca Better Call Saul, Severance, Only Murders in the Building sau Stranger Things nu au câștigat nimic, deși au fost nominalizate la multiple categorii.

Etichete: , , , , , , , , ,