Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pentru Do Kwon, fondatorul Terraform Labs. Valoarea LUNA continuă să scadă

Scris de | 14 septembrie, 2022
Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pentru Do Kwon, fondatorul Terraform Labs. Valoarea LUNA continuă să scadă
Foto: Coinage

Un tribunal din Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pe numele lui Do Kwan, fondatorul Terraform Labs, ale cărui două criptomonede au pierdut o valoare totală de 40 de miliarde de dolari în doar câteva zile, mai devreme în acest an. Vestea a lovit din nou valoarea criptomonedei LUNA, care a scăzut cu 48,4%, ajungând la o valoare de doar 2.23 de dolari.

Conform Yonhap, tribunalul a emis mandate de arestare pentru 6 persoane, procurorii considerând că acestea au încălcat regulile pieței de capital a țării. „Stablecoin-ul” UST și criptomoneda LUNA, dezvoltate de Terraform Labs, au căzut pur și simplu în mai, după ce investitorii și-au pierdut încrederea în eficacitate și fundamentele acestora. Platformele majore de criptomonede, precum Binance și Coinbase, au delistat token-ul.

Într-un interviu acordat Coinage luna trecută, Do Kwon spunea că procurorii sud-coreeni nu au intrat în contact cu el și că nu ar fi fost acuzat de nimic, deși angajații săi au interdicție de a părăsi țara. De asemenea, casa co-fondatorului Terraform Labs, Daniel Shin, a fost verificată în iulie, ca parte din cercetările în acuzele de activitate ilegală care s-ar fi aflat în spatele colapsului companiei. Do Kwon va trebui să notifice autoritățile atunci când se va întoarce în Coreea de Sud.

Etichete: , , , ,

Sursa: South Korea issues arrest warrant for Do Kwon, Luna drop nearly 50%