Meta Quest Pro, viitorul headset VR/AR al lui Zuckerberg a fost uitat într-o cameră de hotel

Scris de | 14 septembrie, 2022
Meta Quest Pro, viitorul headset VR/AR al lui Zuckerberg a fost uitat într-o cameră de hotel

Amintind de acel iPhone 4 uitat într-un bar, cineva de la compania lui Zuckerberg a uitat un Meta Quest Pro într-o cameră de hotel. Asta deşi suntem la cel puţin o lună distanţă de lansarea acestui headset AR/VR. Şi acum au apărut imagini cu el online.

Dispozitivul VR vine după două generaţii de Oculus/Meta Quest cu preţuri rezonabile, doar că acum trecem la categoria Pro. Meta Quest Pro a fost găsit într-o cutie similară cu a lui Quest 2 într-o cameră de hotel. Avem de-a face cu un prototip, deci nimic nu e final, la nivel de hardware şi software. Designul e totuşi foarte apropiat de cel final. Posibil să avem de-a face aici cu un Project Cambria, prezentată de Meta ca un concept de headset cu ceva vreme în urmă.

Acesta este un dispozitiv VR de sine stătător, care nu necesită conectare la PC sau telefon. Va fi mai puternic decât Quest 2, va afişa imagini la rezoluţie mai ridicată şi va avea senzori de o complexitate mai mare. Vom vedea şi noi controllere la pachet cu acest dispozitiv, unele mai compacte decât cele de la generaţiile trecute. Inelele de deasupra mânerelor au dispărut şi avem un sistem de tracking mai precis. Apar şi conectori magnetici, probabil şi cabluri magnetice şi dock-uri.

Meta ţine un eveniment Meta Connect pe 11 octombrie, urmând a dezvălui detalii despre produse VR şi AR acolo. Anul trecut la acelaşi eveniment se anunţa Metaverse-ul, dar şi schimbarea numelui companiei din Facebook în Meta. Ca încheiere a poveştii, persoana care stătea în camera de hotel şi-a revendicat prototipul scăpat.

Sursa foto

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge