ASUS ExpertBook B3 Detachable este o tabletă convertibilă cu procesor ARM

Scris de | 15 septembrie, 2022
ASUS ExpertBook B3 Detachable este o tabletă convertibilă cu procesor ARM

ASUS pare a reveni la perioada când făcea experimente cu tablete inedite, ca EEE Slider, PadFone, FonePad. Tocmai a dezvăluit un terminal convertibil Windows on ARM cunoscut drept ExpertBook B3 Detachable. Se poate folosi cu sau fără tastatură detaşabilă.

Husa protectoare are un kickstand, care poate ţine tableta în mod landscape sau portrait. ASUS promovează acest produs ca „primul laptop cu Windows cu procesor Snapdragon 7c Gen 2 şi cu stylus integrat”. Se bazează pe un CPU midrange 7c Gen 2 şi produsul este gândit pentru muncă sau studiu remote. E mai degrabă gândit pentru munca departe de birou, într-o fabrică sau un magazin, în continuă comunicare cu sediul. Produsul cântăreşte 590 de grame şi promite o autonomie de 21 de ore, specifică unui terminal ARM.

Acel „garaged stylus” se poate integra în corpul tabletei, în loc să fie ataşat magnetic lateral. Stylusul este unul activ şi are nevoie doar 15 secunde pentru încărcare, atingând 45 de minute de autonomie. „Apendicele” se vinde separat. ASUS ExpertBook B3 Detachable are tehnologie de anulare a zgomotului cu AI, dar şi reducere a zgomotului vizual pentru camera frontală de 5 MP, ideală pentru videoconvorbiri în medii întunecate.

Găsim şi buton Mute pe tastatura detaşabilă, în vreme ce în spate găsim o cameră de 13 megapixeli. Spre deosebire de alte tastaturi detaşabile, cea de aici nu este întinsă complet plat, are un mecanism ErgoLift, care ţine tastatura înclinată la un unghi confortabil pentru scris. Rezistă la stropiri şi are protecţie antibacterială. Vine cu travel de 1.5 mm şi trackpad. Expertbook B3 Detachable are certificare militară şi rezistă la o greutate de 28 de kilograme plasate pe ecranul LCD, la vibraţii puternice, temperaturi extreme (între minus 37 de grade şi plus 46).

Procesorul e însoţit de 4 sau 8 GB RAM LPDDR5 şi 128 GB stocare eMMC. Ecranul de 10.5 inch LCD are rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli. Bateria de 38W oferă 21 de ore de utilizare. Preţul porneşte de la 600 de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena