Zvonurile despre Snapdragon 8 Gen 2 spun că ar fi mai puternic decât noul A16 Bionic de la Apple

Scris de | 16 septembrie, 2022
Zvonurile despre Snapdragon 8 Gen 2 spun că ar fi mai puternic decât noul A16 Bionic de la Apple

Ne aflăm la doar câteva luni de la lansarea noului chipset al celor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, iar unul dintre cele mai îndrăznețe zvonuri este că acesta ar putea oferi o performanță mai bună decât proaspăt lansatul A16 Bionic de la Apple. Digital Chat Station, unul din leakerii activi pe Weibo, a publicat mai multe detalii despre noul procesor din seria Snapdragon, indicând că am putea vedea o versiune cu „ultra-high frequency” a chipset-ului în 2023. Aceasta ar putea să atingă un clock speed de 3.4-3.5GHz, mai mult decât oferă Snapdragon 8 Gen 1 pe flagship-urile cu Android din ziua de azi (3.2GHz).

Postarea mai sugerează și că noul chipset ar urma să vină cu o îmbunătățire pe partea procesorului grafic, a cărui putere ar fi suficientă pentru a învinge noul A16 Bionic de la Apple. Răspunsul îl vom primi cu siguranță în noiembrie, la Snapdragon Summit, eveniment pe care Qualcomm îl va ține între 15-17 noiembrie, mai ales că un zvon anterior sugera că noul procesor ar putea să aibă patru nuclee diferite pentru CPU.

Se zvonește că vom vedea noul Snapdragon 8 Gen 2 într-un telefon OnePlus, care se va lansa până la sfârșitul anului. Seria Galaxy S23 de la Samsung va folosi și ea cel mai probabil în întregime următorul procesor flagship al Qualcomm.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Rumored Snapdragon 8 Gen 2 variant said to push performance past Apple's iPhone chips