Zvonurile despre Snapdragon 8 Gen 2 spun că ar fi mai puternic decât noul A16 Bionic de la Apple

Ne aflăm la doar câteva luni de la lansarea noului chipset al celor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, iar unul dintre cele mai îndrăznețe zvonuri este că acesta ar putea oferi o performanță mai bună decât proaspăt lansatul A16 Bionic de la Apple. Digital Chat Station, unul din leakerii activi pe Weibo, a publicat mai multe detalii despre noul procesor din seria Snapdragon, indicând că am putea vedea o versiune cu „ultra-high frequency” a chipset-ului în 2023. Aceasta ar putea să atingă un clock speed de 3.4-3.5GHz, mai mult decât oferă Snapdragon 8 Gen 1 pe flagship-urile cu Android din ziua de azi (3.2GHz).

Postarea mai sugerează și că noul chipset ar urma să vină cu o îmbunătățire pe partea procesorului grafic, a cărui putere ar fi suficientă pentru a învinge noul A16 Bionic de la Apple. Răspunsul îl vom primi cu siguranță în noiembrie, la Snapdragon Summit, eveniment pe care Qualcomm îl va ține între 15-17 noiembrie, mai ales că un zvon anterior sugera că noul procesor ar putea să aibă patru nuclee diferite pentru CPU.

Se zvonește că vom vedea noul Snapdragon 8 Gen 2 într-un telefon OnePlus, care se va lansa până la sfârșitul anului. Seria Galaxy S23 de la Samsung va folosi și ea cel mai probabil în întregime următorul procesor flagship al Qualcomm.