Sony a lansat un PlayStation 5 cu un nou procesor AMD la interior

Scris de | 27 septembrie, 2022
Sony a lansat un PlayStation 5 cu un nou procesor AMD la interior

După ce am aflat că Sony pregăteşte încă o versiune de PS5 pentru 2023, un posibil model Slim, el fiind mai subţire şi uşor şi având drive-ul optic detaşabil, azi apare… încă un PS5. Deja am fi la a patra versiune, dacă o socotim şi pe cea de la anul şi pe cea mai uşoară lansată în acest an.

Gigantul tech japonez a început recent să livreze varianta CFI-1202, care a apărut în Australia. Acolo YouTuberul Austin Evans a pus mâna pe una şi a realizat un clip despre ea. E vorba despre un teardown, o disecţie, care a dezvăluit faptul că acest PS5 e mai uşor decât modelul clasic, cel lansat în noiembrie 2020. Noua versiune este şi mai bine răcită decât PS5-ul original şi mai eficientă la consum. Cei de la WccFTech au făcut şi mai multe săpături şi au aflat că acest PS5 CFI-1202 vine cu un procesor AMD Ober upgradat, un Oberon Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=21vJ9XBozeI&feature=emb_title

Acest SoC e bazat pe tehnologie de 6 nm de la TSMC. Consola are un heatsink mai mic, care face device-ul mai uşor. Sony îşi lansează în general refresh-urile de console cam în al treilea an de existenţă, deci mai avem de aşteptat până la anul pentru un PS5 Slim sau PS5 Pro. Revenind la noul PS5, el foloseşte un procesor de 6 nm, în locul celui de 7 nm de la lansare, iar noul cip are o densitate a tranzistorilor cu 18.8% mai mare.

Am aflat recent şi că Sony a reuşit să îşi crească capacitatea de producţie, în vreme ce a redus cheltuielile de producţie cu 12%, mulţumită noii tehnologii.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina