Viitoarea variantă de PlayStation 5 va avea un disc drive detaşabil

Scris de | 21 septembrie, 2022
Viitoarea variantă de PlayStation 5 va avea un disc drive detaşabil

După două variante mai uşoare şi cu sistem de răcire regândit, Sony e gata să ne ofere încă o versiune de PlayStation 5. Sursele şi insiderii afirmă că ea ar avea un disc drive amovibil de această dată. Ce mai e nou şi când ar putea sosi aflaţi mai jos.

Sursa principală este Tom Henderson, care afirmă că Sony va dezvălui un nou model de PS5 în 2023. Nu va fi totuşi PlayStation 5 Pro cu a sa promisiune de gaming 8K. În schimb va fi o consolă cu o versiune de disc driver hibrid. Compania va pune acest drive pe consolă şi conexiunea va implica un nou port USB-C. În rest PS5-ul din 2023 nu va aduce alte mari schimbări de hardware. Motivul pentru care Sony aduce acest disc driver ar fi ca acest design creşte uşurinţa de reparare.

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar în ultima vreme companiile tech sunt tot mai prietenoase cu reparaţiile. iPhone 14 e uşor de reparat, Samsung extinde garanţii, se lansează kit-uri de reparaţii acasă. Posibil ca legislaţia draconică UE creată pentru consumatori să aibă efecte. Revenind la PS5-ul din 2023, drive-ul său optic va fi ataşabil/detaşabil într-un mod în care nu îi va strica estetica. Posibil ca acest model să fie un PS5 Slim, mai degrabă decât Pro.

Am înţeles şi că vei putea cumpăra consola fără drive-ul optic şi apoi să îl cumperi separat. Iniţial o vei avea cu download-uri digitale, apoi dacă ţii morţiş, îi poţi ataşa şi acel drive. Jurnalistul citat mai sus mai afirmă şi că Sony va produce în jur de 18.5 milioane de unităţi PS5 în anul fiscal 2023.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina