Sony a lansat încă o versiune de PlayStation 5, cu un corp şi mai uşor

Scris de | 31 august, 2022
Sony a lansat încă o versiune de PlayStation 5, cu un corp şi mai uşor

Sony continuă să crească numărul de versiuni ale consolei PlayStation 5, de această dată lansând o versiune mai uşoară a consolei. Versiunea originală debuta în 2020 şi era urmată de cea B Chassis, cu un corp mai uşor şi răcire modificată. Acum apare a treia versiune.

PS5 ediţia 2022 este cu 13% mai uşoară faţă de versiunea din 2020. Probabil vă amintiţi că PlayStation 5, atunci când a debutat în toamna lui 2020 era una dintre cele mai mari console produse vreodată. Era şi una dintre cele mai grele, cântărind 4.5 kilograme în ediţia cu disc. Cea Digital Edition cantarea 3.9 kilograme.

Acum apar modelele CFI-1202A şi CFI-1202B, primă cu disc şi a doua digitală. Ele au apărut pe site-uri de retail din Japonia în weekend-ul trecut, având în dreptul lor o lansare pe 15 septembrie. Aparent se găsesc deja în magazine din Australia, cu o greutate de 3.9 kilograme pentru modelul cu disc şi 3.4 kilograme pentru cel Digital Edition.

Ediţia revizuită de PS5 din 2021 cântare 4.2 kilograme şi 3.6 kilograme şi aducea un heat sink mai mic şi cu design nou, dar îmbunătăţea disiparea căldurii. Încă nu e clar cum a reuşit Sony să facă PS5 mai uşor, dar gurile rele vorbesc despre noul proces de producţie de 6 nm pentru chipsetul AMD, plus alte componente mai uşoare la nivel de placă de bază.

Cel mai amuzant lucru la povestea asta? 13% este atât procentul cu care a scăzut greutatea, cât şi procentul cu care a crescut preţul consolelor recent. Încă pluteşte deasupra noastră spectrul unui PS5 Pro în 2023…

Etichete: , , ,

Sursa: Ars Technica