Sony anunţă noul controller de PlayStation 5 DualSense Edge

Scris de | 24 august, 2022
Sony anunţă noul controller de PlayStation 5 DualSense Edge

Pe 23 august 2022 a început unul dintre cele mai mari show-uri de gaming ale anului, Gamescom, iar Sony s-a numărat printre invitaţii speciali. Compania japoneză a venit în Germania cu un nou controller, un PlayStation DualSense Edge, controller wireless pentru PS5. Are extra butoane şi opţiuni de personalizare.

Avem de-a face cu un controller premium aici, cu posibilitatea de a face trecerea între diferite preseturi. El include printre altele două noi butoane „Back”, care sunt amplasate imediat în spatele stick-urilor analogice, alături de slidere lângă butoanele trăgaci. Cu ajutorul lor puteţi schimba travel-ul şi scăpa de zonele moarte. Capacele stick-urilor analogice sunt acum uşor de înlocuit. La pachet cu acest controller vin două tipuri diferite de butoane back şi 3 variante de capace pentru stick-uri.

Se pot schimba chiar şi modulele de stick-uri, dar acele accesorii opţionale se vând separat. PlayStation DualSense Edge îţi va permite să treci între configuraţii asociate genurilor de jocuri, precum joc de curse, FPS, sport şi RPG. Designul nu e deloc departe de ce vedem la DualSense-ul clasic, iar ca noutăţi avem simbolurile PlayStation pe touchpad şi integrate şi în triggere de această dată, după modelul plăcilor lui PS5.

Încă nu avem preţ sau data de lansare, dar e clar ce a făcut Sony aici: a dat răspunsul la controllerul Xbox Elite, cu extra butoane, triggere.

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon