vivo X Fold+ lansat: telefon pliabil cu baterie mai mare, procesor Snapdragon 8+ Gen 1

Scris de | 27 septembrie, 2022
vivo X Fold+ lansat: telefon pliabil cu baterie mai mare, procesor Snapdragon 8+ Gen 1

vivo a reuşit ceva ce părea imposibil până recent: să lanseze două telefoane pliabile flagship în interval de un an. Pe de o parte îl avem pe vivo X Fold şi acum apare şi vivo X Fold+. Terminalul a văzut lumina zilei pe 26 septembrie şi îi aflaţi dotările şi preţul mai jos.

Pentru că lucrurile să fie clare din start, upgrade-ul faţă de vivo X Fold e unul destul de mic, dar nu aşa mic ca de la iPhone 13 la 14. Vorbim aici despre trecerea la un procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 în loc de Snapdragon 8 Gen 1, care aduce o creştere de performanţă de 10% şi o reducere a consumului cu 30%. Avem şi un upgrade la nivel de baterie: de la 4600 mAh am ajuns la 4730 mAh, iar încărcarea se face la 80W, cum am văzut la OnePlus 10 Pro şi vivo X80 Pro.

În rest dotările sunt identice faţă de vivo X Fold, inclusiv ecranul pliabil de 8 inch, cu protecţie Ultra Thin Glass şi panou LTPO cu refresh rate între 1 Hz şi 120 Hz. Ecranul cover de 6.53 inch este şi el la posturi, iar ambele display-uri integrează cititoare ultrasonice de amprente. Balamaua acestui telefon pliabil e versatilă, permite deschiderea handsetului la multiple unghiuri, lucru util pentru apeluri video sau consum de media. Apropo de media, avem difuzoare optimizate astfel încât să fim siguri că replici ale actorilor din filme şi vocea la podcasturi se aud impecabil.

Camera principală include un senzor de 50 de megapixeli Samsung GN5, un senzor de 48 MP cu obiectiv ultrawide şi apare şi o cameră de 12 MP cu zoom optic 2X pentru Portrait, plus una de 8 MP telephoto periscop cu zoom optic 5X şi OIS. Faţă de predecesor apare şi nuanţa Huaxia Red, aplicată unui spate din piele artificială. Preţul porneşte de la 1450 de euro, în versiunea cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare.

Etichete: , , ,