Garmin a lansat un telefon cu conexiune la satelit, cu acoperire în cele mai izolate zone

Scris de | 28 septembrie, 2022
Garmin a lansat un telefon cu conexiune la satelit, cu acoperire în cele mai izolate zone

Garmin aderă rapid la trendul inaugurat recent de Huawei şi Apple, care au lansat primele telefoane cu conexiune la satelit: Huawei Mate 50 Pro şi iPhone 14 Pro. Primul o oferă doar în China şi al doilea doar în SUA. Ei bine Garmin ne oferă asta la nivel global prin terminalul cu conexiune la satelit Garmin InReach Messenger.

Garmin InReach Messenger ne aminteşte de bătrânul PDA de acum decenii şi se axează pe conexiunea la satelit pentru mesagerie text. Dispozitivul va comuta automat între Wi-Fi, conexiune celulară şi cea la satelit, oferind toate soluţiile de rezervă. Porneşte de la 299 de dolari şi necesită un abonament asociat, care va controla câte mesaje text puteţi trimite pe lună. Garmin InReach e clar un telefon pentru temerari, pentru cei care trăiesc sau lucrează în zone izolate.

Prin intermediul său vei fi conectat prin mesagerie text chiar şi în deşert, pampas sau taiga. Are şi GPS tracking şi navigare şi va trimite un SOS, toate acestea fără a necesita o antenă de telefonie în preajmă. Garmin InReach Messenger se conectează la constelaţia de sateliţi Iridium, pentru a permite comunicarea pe două căi. Poţi trimite şi un mesaj text de pe telefonul tău spre InReach, iar el îl va redirecţiona spre satelit şi apoi spre destinatar.

Există şi un buton SOS la bord, care conectează utilizatorul la IERCC (International Emergency Response Coordination Center), care are pe cineva disponibil 24 din 24. Datele tale GPS sunt trimise automat unei echipe de salvare, dacă e cazul. Pe lângă preţul de 299 de dolari pe lună există şi 3 abonamente lunare:

  • 14.95 dolari: activări SOS nelimitate şi 10 mesaje text prin satelit (fiecare mesaj extra costă 0.50 dolari
  • 34.95 dolari: activări SOS nelimitate şi 40 de mesaje text prin satelit (fiecare mesaj extra costă 0.50 dolari)
  • 64.95 dolari: activări SOS nelimitat şi mesaje text nelimitate

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Authority