Google închide Stadia, platforma sa de gaming în cloud

Scris de | 29 septembrie, 2022
Google închide Stadia, platforma sa de gaming în cloud

Google închide Stadia, serviciul său de jocuri în cloud. Stadia va rămâne activ pentru jucători până la 18 ianuarie 2023. Google va rambursa toate achizițiile de hardware cumpărat prin Google Store, precum și toate jocurile și conținutul suplimentar luat din magazinul Stadia. Google se așteaptă ca rambursările să fie finalizate până la mijlocul lunii ianuarie.

„Acum câțiva ani am lansat un serviciu de jocuri pentru consumatori, Stadia”, a spus vicepreședintele Stadia într-o postare pe blog. „Și deși abordarea Stadia în ce privește jocurile de streaming pentru consumatori a fost construită pe o bază tehnologică puternic, platforma nu a câștigat puterea pe care o așteptam în rândul utilizatorilor, așa că am luat decizia dificilă de a începe să renunțăm la serviciul nostru de streaming. Angajații echipei Stadia vor fi repartizați în alte părți ale companiei”, a continuat Phill Harrison.

Harison spune că Google vede oportunități de a aplica tehnologia Stadia în alte părți ale Google, cum ar fi Youtube, Google Play și eforturile sale către realitatea augumentată.

Zvonurile cu privire la închiderea platformei sunt în prim plan de ceva vreme. De curând, Logitech a anunțat noul dispozitiv handheld pentru jocuri în cloud, iar Stadia a fost unul dintre puținele servicii de jocuri în cloud nemenționate.

Etichete: , ,