Elon Musk s-a răzgândit şi va cumpăra Twitter la preţul original

Scris de | 6 octombrie, 2022
Elon Musk s-a răzgândit şi va cumpăra Twitter la preţul original

La doar o zi după ce a postat tweet-uri care păreau pro-Rusia, Elon Musk anunţă o revenire la oferta iniţială de achiziţionare Twitter. E vorba despre suma de 44 de miliarde de dolari care circula în primăvara lui 2022. Asta după ce Twitter şi Musk s-au judecat luni bne.

În acest moment încă e pe rol un proces intentat de Twitter lu Elon Musk, forţându-l să realizeze achiziţia la care s-a înhămat. Dacă miliardarul continua să refuze, putea fi forţat de către un judecător să plătească miliarde de dolari în compensare. Totul începea prin martie, când Musk dezvăluia că este cel mai mare acţionar Twitter, cu peste 9% din acţiuni. Ulterior a început negocierea pentru preluarea completă, apoi totul a picat.

Ulterior creatorul Tesla şi SpaceX avea să se plângă de lipsa de transparenţă a companiei şi de faptul că nu e lăsat să afle câţi dintre utilizatorii Twitter sunt de fapt boţi. Cifre între 5 şi 10% circulau pe web, pentru numărul de boţi. Văzând că nu poate obţine datele Musk s-a retras şi a început bătălia legală. La un moment circula chiar un zvon că miliardarul de 51 de ani s-a retras din tranzacţie de teama unui război mondial.

Cea mai nouă evoluţie a situaţiei e că suma de 44 de miliarde de dolari e pe masă, adică 54.2 dolari per acţiune. La aflarea acestei veşti acţiunile Twitter au crescut cu 18% până la oprirea tranzacţiilor. Miliardarul nu pune la bătaie doar propriile finanţe, ci a obţinut şi o rundă de finanţare de 25 de miliarde de dolari, de la o serie de parteneri. Dacă se realizează tranzacţia, Twitter va fi deţinută ca o companie privată, care nu va mai fi tranzacţionată la bursă.

Miza lui Musk rămâne în continuare promovarea libertăţii de exprimare.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear