Orange anunță o nouă ediție a SuperCoders, un program de educație digitală pentru copii: Cum se procedează pentru înscriere și ce premii sunt

Scris de | 10 octombrie, 2022
Orange anunță o nouă ediție a SuperCoders, un program de educație digitală pentru copii: Cum se procedează pentru înscriere și ce premii sunt

Orange România, în parteneriat cu Fundația Orange și Simplon România, lansează cea de-a IX-a ediție a programului de educație digitală SuperCoders, dedicat copiilor cu vârste între 10-14 ani, pasionați de tehnologie. Aceștia vor participa la ateliere susținute de mentori experimentați, precum și la webinare cu influenceri. În același timp, vor avea șansa de a câștiga premii atractive, dar și unul dintre cele 50 de locuri din cadrul Academiei SuperCoders.

Ediția de anul acesta se desfășoară în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023 și cuprinde cele trei etape: Caravană, Competiție națională și Academie, fiecare având un rol important în dezvoltarea de abilități și competențe profesionale necesare copiilor pentru viitor.

Caravana, prima etapă a programului, ce are loc în perioada octombrie-noiembrie 2022, reprezintă o serie de ateliere în cadrul cărora participanții vor învăța de la mentorii Simplon România bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii. În plus, zzAndrei și Karinul le vor împărtăși noutăți de game design, vlogging și tehnologie printr-o serie de webinare live transmise pe canalul YouTube Orange România.

În același timp, în agenda ediției 2022 a SuperCoders vor fi incluse ateliere online și offline pilot pentru elevi și profesori din cadrul unor școli parte din programul Digitaliada, implementat de Fundația Orange.

Pentru a se înscrie în Competiția Națională SuperCoders, a doua etapă a programului SuperCoders, copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. În baza noțiunilor pe care le-au dobândit în cadrul atelierelor de Scratch și mizând pe creativitate, aceștia trebuie să-l ajute pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, ce vizează consumul responsabil de resurse.

Premiile pe care le pot obține sunt reprezentate de 50 de locuri în Academia SuperCoders, precum și de tablete iPad și căști Apple AirPods. Înscrierile în competiție sunt deschise până în data de 20 noiembrie, ora 23:59.

Ultima etapă a programului SuperCoders, Academia, reprezintă o experiență amplă și avansată de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Pentru o perioadă de 12 săptămâni, ianuarie-aprilie 2023, în cadrul a 12 întâlniri online, acești vor învăța noțiuni de Web Development (HTML & CSS).

Mai multe detalii despre ediția SuperCoders 2022, calendarul activităților, înscrieri și concurs sunt disponibile în cadrul platformei.

Etichete: , , , , ,