Detecţia accidentelor de pe iPhone 14 e activată de… rollercoastere

Scris de | 11 octombrie, 2022
Detecţia accidentelor de pe iPhone 14 e activată de… rollercoastere

Apple a făcut mare rumoare cu privire la funcţia de detecţie a accidentelor auto de pe seria iPhone 14 şi de pe noile sale ceasuri. Asta doar pentru a fi trollată de Google la lansarea lui Pixel 7, mai ales că Google are aşa ceva pe Pixel-uri din 2019. Acum sistemul de pe iPhone 14 are un bug serios... poate suna la poliţie din greşeală.

Funcţia este activată din fabrica pe toate cele 4 modele iPhone 14 şi anunţă imediat serviciile de urgenţă, dacă este detectat un accident auto. Dacă e detectat un astfel de accident, iPhone-ul emite o alarmă şi afişează un mesaj timp de 20 de secunde. Dacă utilizatorul nu îl blochează şi nu răspunde la alertă, vor fi chemate automat serviciile de urgenţă: poliţie şi ambulanţă. Ei bine există ceva la care Apple nu s-a gândit: forţele G de la rollercoastere.

Cei de la The Wall Street Journal au făcut un reportaj şi au descoperit câteva cazuri de posesori de iPhone 14 din SUA care s-au trezit cu poliţia aşteptându-i lângă montagnes russes, după ce au fost chemaţi de sistemul Crash Detection. Asta pentru că iPhone 14 identifică mişcările bruşte din rollercoaster drept accidente auto grave. 6 cazuri diferite au fost identificate. În aceste cazuri au fost chemate şi serviciile de urgenţă, dar şi contacte apropiate, membri ai familiei.

iPhone 14 identifică mişcările de decelerare rapidă şi le semnalează drept accidente. Nu e foarte clar dacă Apple poate oferi un patch sau fix pentru problema, dar avem şi… hard fix-uri să le zicem aşa. Printre ele se numără închiderea telefonului când te dai în rollercoaster, trecerea sa în mod Avion sau pur şi simplu să îl laşi la cineva înainte de a te urca în coaster.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear