Samsung lucrează la un inel inteligent care poate monitoriza sănătatea

Scris de | 20 octombrie, 2022
Samsung lucrează la un inel inteligent care poate monitoriza sănătatea

În vreme ce aşteptăm de 2-3 ani acele căşti Samsung care să monitorizeze temperatura şi metrici legaţi de sănătate şi fitness, compania sud coreeană a început să lucreze la un alt purtabil interesant. E vorba despre un inel inteligent, care poate monitoriza aspecte ale sănătăţii celui care-l poartă.

Informaţiile provin direct din Coreea de Sud şi ele vorbesc despre un „Smart Ring”. Ideea nu e deloc nouă, iar Oura e probabil cel mai mare nume din această zonă. Un inel e o alternativă excelentă la fitness trackere, pentru că e mai puţin intruziv. Nu deranjează la încheietură când dormi sau faci sport, nu trebuie purtat ca o curea pe piept şi nu strânge încheietura. În plus, poate fi purtat şi ca un accesoriu fashion. Sunt şi neajunsuri: e mai uşor de pierdut.

Sursa din Coreea de Sud scrie că Samsung dezvoltă acest dispozitiv cu scopul de a monitoriza sănătatea utilizatorului şi activităţile de fitness. Există şi un brevet înregistrat la USPTO pentru un dispozitiv circular care se poate purta în jurul degetelor şi include un senzor de puls şi EKG. Poate fi folosit şi ca telecomandă pentru televizor, smartphone sau tabletă aparent. Marile firme de analiza de piaţă au prezis că inelele smart vor fi produse la mare căutare în următorii ani.

Dacă vă uitaţi şi la seriale ca „Billions” sau „Silicon Valley”, vedeţi şi acolo ca magnaţii tech testează şi poartă mereu aşa ceva. Un inel de genul poate veni şi cu NFC, poate permite realizarea de plăţi şi are autonomie mult mai extinsă decât un ceas inteligent.

Etichete: , ,

Sursa: Phandroid