Aurel Nețin se pensionează după 16 ani în care a condus divizia de PC-uri a Lenovo România. Cine îi ia locul

Scris de | 25 octombrie, 2022
Aurel Nețin se pensionează după 16 ani în care a condus divizia de PC-uri a Lenovo România. Cine îi ia locul

Doru Ristea (43 de ani) a fost numit în funcția de director general al Lenovo România. El va fi responsabil pentru continuarea creșterii business-ului Lenovo PC Group pe piața românească și va raporta către Ivan Bozev, director executiv Lenovo pentru regiunea Europa Centrală și de Sud-Est.

Doru Ristea beneficiază de o experiență vastă în cadrul Lenovo România, după ce a condus anterior echipele de Enterprise și Public Sales, cu o carieră de peste 20 de ani în sectorul de vânzări atât în industria hardware, cât și în cea software.

El va ocupa poziția de General Manager in locul lui Aurel Nețin, care se pensionează dupa 16 ani de activitate în această companie. Sub conducerea lui Aurel Nețin, segmentul de PC-uri a devenit din ce în ce mai puternic în cadrul companiei, Lenovo impunându-se ca brandul numărul 1 de PC-uri în România. Aurel s-a alăturat echipei Lenovo în 2006, aducând o creștere semnificativă a business-ului de la o cotă de piață de 10% la 23,3%, cât este astăzi.

Aurel Nețin

Privind  schimbarea de management din cadrul Lenovo România, Doru Ristea a declarat:

„Sunt onorat să preiau conducerea Lenovo în România, după rezultatele și realizările extraordinare obținute sub conducerea lui Aurel Netin în ultimii 16 ani. Sunt încrezător că experiența pe care o am în sectorul IT din România, alături de o echipă inovativă, va declanșa și accelera transformarea companiei Cu ajutorul soluțiilor de business unice și al excelenței operaționale Lenovo, în colaborare  cu partenerii noștri, vom continua să oferim clienților o experiență la cel mai înalt nivel.”

Doru Ristea este absolvent al Academiei de Studii Economice București, International Business & Economics și a studiilor aprofundate Tranzacții Internaționale. Are doi copii, iar printre hobby-urile sale se numără istoria, literatura, istoria muzicii rock și a altor genuri muzicale, chitara și drumețiile.

Etichete: , , ,