Samsung a lansat Maintenance Mode pe telefoanele sale: acces blocat la date personale în service

Scris de | 26 octombrie, 2022
Samsung a lansat Maintenance Mode pe telefoanele sale: acces blocat la date personale în service

După nişte teasing Samsung a lansat Maintenance Mode pe telefoanele sale, o funcţie care blochează accesul la datele personale odată ce dispozitivul tău e în service. Funcţia a fost prezentată în Coreea de Sud în iulie şi apoi lansată în China în septembrie. Acum a sosit global.

E cunoscută şi ca Repair Mode în Coreea de Sud şi le permite utilizatorilor să blocheze accesul la date personale pe telefon în vreme ce primeşte service, lucrări de mentenanţă. Maintenance Mode apare în acest moment pe anumite modele din seria Galaxy S21 şi S22, care rulează proaspăt lansatul One UI 5.0. Lansarea va continua pe parcursul lui 2023 şi pe alte dispozitive. Cine are deja noul soft instalat, va găsi funcţia în Settings>Battery şi Device Care.

Odată telefonul trecut în Mainteance Mode şi repornit veţi vedea că toate informaţiile personale vor fi inaccesibile persoanei care lucrează la repararea terminalului. Nu vor putea nici accesa aplicaţii. Datele şi conturile stocate pe smartphone în Maintenance Mode, dar şi cele descărcate din Play Store şi Galaxy Store vor fi şterse automat când ieşi din acest mod. Aplicaţii top diagnostic se pot instala din Galaxy Store de către tehnician fără problemă.

Ieşirea din starea aceasta se face prin apăsarea unui icon dedicat în Quick Settings şi apoi o confirmare cu amprentă. Acum rămâne doar să vă asiguraţi că telefonul nu primeşte un hard reset la service…

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget