Elon Musk finalizează tranzacţia cu Twitter, concediază CEO-ul şi CFO-ul

Scris de | 29 octombrie, 2022
Elon Musk finalizează tranzacţia cu Twitter, concediază CEO-ul şi CFO-ul

După luni întregi de scandal, deliberări, procese, răzgândire şi investigaţii, Twitter a devenit în sfârşit al lui Elon Musk. Tranzacţia s-a finalizat, iar miliardarul a cumpărat compania la suma de 54.2 dolari per acţiune, adică aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Musk anunţa achiziţia Twitter prin martie-aprilie, pentru suma de 44 de miliarde de USD. Apoi în aprilie a anunţat că se retrage din această tranzacţie, citând lipsa de transparenţă a companiei şi numărul mare de boţi. În octombrie se răzgândea din nou şi a confirmat că va finaliza înţelegerea. Insiderii afirmă că Musk, care s-a viralizat intrând în sediul Twitter cu o chiuvetă i-a concediat pe CFO-ul Ned Segal şi CEO-ul Parag Agrawal în aceeaşi seară de 27 octombrie.

Vijaya Gadde, Chief Legal Officer a fost de asemenea concediat. Pe lângă aceste power moves, Elon a vizitat sediul din San Francisco al companiei, unde s-a întâlnit cu membrii ai staff-ului şi a avut discuţii cu ei la cafeneaua compaiei. Odată cu achiziţia, Twitter devine din nou o companie deţinută privat şi extinde imperiul de business al lui Elon Musk, care include Tesla Inc, SpaceX, Boring Company, Neuralink.

Musk este cel mai mare acţionar individual Twitter, anunţând că va plăti achiziţia în mare cu cash de la co-investitori, inclusiv 13 miliarde de dolari în datorie. De remarcat că Twitter vine după ce a fost pe pierdere 8 din ultimii 10 ani.

Etichete: , , , ,

Sursa: Fonearena