Un YouTuber din China şi-a fabricat propriul iPhone pliabil

Scris de | 10 noiembrie, 2022
Un YouTuber din China şi-a fabricat propriul iPhone pliabil

Dacă ne luăm după analiştii din segmentul tech, mai avem de aşteptat cam 2 ani până la primul iPhone pliabil, dar azi perspectiva unui astfel de telefon pare ceva mai realizabilă. Asta deoarece un YouTuber din China şi-a fabricat propriul său iPhone pliabil.

E vorba despre un telefon cu format mai apropiat de Samsung Galaxy Z Flip 4 şi Moto RAZR, decât de un Galaxy Z Fold. Un YouTuber şi prietenul său inginer au decis să îşi facă propriul iPhone plibabil şi au muncit la asta 200 de zile. Totul este explicat în clipul de mai jos. Dorinţa lui KJMX era de a fabrica un iPhone pliabil păstrând cât mai multe piese originale. Problema e cu mecanismul de pliere…

După ce au încercat multiple panouri au ajuns la unul care se pliază perfect, apoi au fost nevoiţi să creeze o balama potrivită pentru un iPhone. Iniţial s-au gândit să ia balamaua de la un Galaxy Z Flip, doar că nu se potrivea. Până la urmă au modificat o balama de Moto RAZR, care a funcţionat. A fost nevoie şi de o schimbare a poziţiei componentelor la interior şi de utilizarea a două baterii. Una era custom, de 1000 mAh, inventată de cei doi.

S-a renunţat la multe componente importante: unul dintre speakere, bobină de încărcare wireless şi orice are legătură cu MagSafe. Până şi iOS a fost tunat pentru a suporta panoul pliabil. Produsul e încă departe de a fi funcţional şi mai ales ecranul pliabil lasa un gol prea mare în zona balamalei, dar e un început. Mecanismul de pliere e mult mai rigid decât ce vedem acum pe piaţă. Poate că Apple îi va angaja pe băieţi, dacă nu cumva îi dă în judecată înainte.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear