Netflix îţi permite să dai afară acum „paraziţii” din contul tău

Scris de | 17 noiembrie, 2022
Netflix îţi permite să dai afară acum „paraziţii” din contul tău

Netflix a „ameninţat” de ceva vreme că va crea o modalitate pentru ca utilizatorii secundari ai serviciului său de streaming să fie puşi la plată. S-a discutat despre limitări pe bază de IP, de gospodărie şi de o taxă în plus pentru o altă locuinţa conectată la un cont. Acum Netflix a lansat o funcţie care îţi permite să dai afară device-urile nedorite de pe cont.

Funcţia e disponibilă doar pe iOS sau Androud deocamdată şi afişează ce dispozitive folosesc platforma şi dacă sunt neregularităţi, precum membri nedoriţi sau neplatitatori. Din acel hub poţi apăsa pe „Sign Out” şi să îi dai afară, fără drept de apel. Găsiţi noutatea în meniul Account Settings, apoi în sub-secţiunea Security & Privacy. E doar o etapă din războiul pe care l-a început Netflix cu practica de password sharing.

Deocamdată gigantul american se aşteaptă ca utilizatorii să îi facă treaba de a curăţa platforma de „paraziţi”. Găsiţi acest sign out forţat doar pe mobil şi nu ştim când va ajunge pe TV sau desktop. Cea mai des citată situaţie este cea a unui fost iubit sau fostă iubită, care continuă să folosească acel cont şi după ce s-a terminat relaţia.

Netflix a mai lansat o funcţie în aceeaşi direcţie recent, Profile Transfer, care îţi permite să îţi transferi profilul cu tot cu preferinţe de pe un cont partajat pe unul conmplet nou. După ce îi dai acum sign out unei alte persoane, Netflix îţi recomandă o schimbare de parolă. Cei mai câştigaţi din această afacere sunt cei cu cont Basic sau Basic With Ads, care permit vizionarea doar pe un singur dispozitiv. Dacă altcineva se uită… ghinion!

Netflix ar pregăti şi mii de concedieri şi vine după un an 2022 în care a pierdut sute de mii de abonaţi.

Etichete: , , ,

Sursa: Techcrunch