OPPO Find X va fi unul dintre primele smartphone-uri cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Scris de | 17 noiembrie, 2022
OPPO Find X va fi unul dintre primele smartphone-uri cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

OPPO prezintă colaborarea cu Qualcomm în grafica ray tracing pentru dispozitive mobile, prin care utilizatorii beneficiază de un hardware optimizat, pe platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2, atunci când aceasta va fi lansată.

OPPO a demonstrat, de asemenea, progresele realizate în colaborarea cu Qualcomm Technologies și Google pentru a implementa Google Vertex AI Neural Architecture Search (Google NAS) pentru prima dată pe un smartphone. Noua soluție va crește eficiența energetică și va reduce latența procesării AI pe dispozitivele mobile.

OPPO a anunțat, de asemenea, că va folosi cea mai recentă platformă mobilă premium Snapdragon 8 Gen 2 în structura următoarelor dispozitive Find X, ce oferă un plus în experiențe video, jocuri și conectivitate pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

OPPO a fost primul producător de smartphone-uri care a dezvoltat tehnologia ray tracing pe dispozitive mobile, prin intermediul software-ului. Din 2020, OPPO a construit un ecosistem deschis în jurul tehnologiei care reunește creatori, dezvoltatori de jocuri și platforme de dezvoltare a motoarelor de jocuri cu PhysRay SDK, prima soluție de urmărire a razelor cu sursă deschisă, pe dispozitivele mobile.

Pe lângă cooperarea în tehnologia de ray tracing, OPPO a lucrat alături de Qualcomm Technologies și Google pentru a îmbunătăți viitoarele capabilități AI pe dispozitivele mobile. Prin optimizări ale algoritmilor AI bazați pe caracteristicile specifice ale cipului, implementarea OPPO realizează o reducere cu 27% a consumului de energie al algoritmului de detectare a țintei și o reducere cu 40% a latenței de calcul.

Etichete: , , , , , , ,