Renunță Samsung la Exynos? Seria Galaxy S23 ar urma să folosească numai procesoare Snapdragon

Scris de | 11 iulie, 2022
Renunță Samsung la Exynos? Seria Galaxy S23 ar urma să folosească numai procesoare Snapdragon

De câțiva ani, Samsung și-a obișnuit utilizatorii seriilor sale de top cu o strategie cu două procesoare diferite, în funcție de locația din care cumpără respectivul telefon. Astfel, în Europa și Asia, flagship-urile sud-coreenilor soseau cu procesoare proprietare Exynos la bord, în timp ce restul globului primea telefoane cu procesoarele Snapdragon de la Qualcomm.

Strategia Samsung a fost îndelung criticată, în principal datorită diferenței de performanță dintre cele două chipset-uri, de foarte multe ori varianta cu Exynos fiind inferioară la acest capitol celei cu Snapdragon la bord.

Analistul Ming-Chi Kuo spune însă că gigantul sud-coreean ar urma să își schimbe strategia odată cu lansarea seriei S23, care va avea la bord exclusiv procesoare Snapdragon, mai exact viitorul Snapdragon 8 Gen 2 (SM-8550), care se va lansa în a doua jumătate a acestui an.

Kuo spune că asta se va întâmpla din cauza faptului că Samsung nu are destulă încredere în viitorul său procesor Exynos 2300, destinat flagship-urilor, mai ales în comparație cu performanța și eficiența pe care o va livra viitoarea iterație Snapdragon. Mutarea ar fi cu siguranță apreciată în Europa, zonă unde plângerile legate de performanța procesoarelor Exynos au fost cele mai vehemente.

Etichete: , , , , ,